Zverinice iz Rezije

Zverinice iz Rezije Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
9,36 MB
IME DATOTEKE
Zverinice iz Rezije.pdf
ISBN
6108629972570

OPIS

Lisica pregnala grdinico iz li Lutkovno glasbena predstava Gledališča Zapik. Rezijansko pravljico o Grdini, ki se vseli v lisičjo hiško in noče ven, Jelena in Igor igrata na svojem namiznem odru že dobro desetletje, kljub temu je predstava, tako kot pravljica, sveža in igriva. Rezijanske zverinice in njihove poučne pravljice so že več kot štirideset let del otroštva številnih generacij otrok.

letih prejšnjega stoletja v odročni Reziji "ujel in udomačil" etnolog Milko Matičetov. Zverinac je u otok u zadarskom otočju između otoka Tuna Velog i sjeverne obale Dugog otoka.Površina otoka je 4,18 km 2 (dug 5,8 km, širok do 1,1 km), obalna crta je duga 14 km, a najviši vrh je Klis (117 m). Po popisu iz 2001, na otoku je živjelo 59 stanovnika.

POVEZANE KNJIGE