Zgodovina slovenskega filma

Zgodovina slovenskega filma - Zdenko Vrdlovec | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Zdenko Vrdlovec
DIMENZIJA
8,46 MB
IME DATOTEKE
Zgodovina slovenskega filma.pdf
ISBN
6306410360497

OPIS

»Najboljši slovenski filmi šele prihajajo« tržnega komuniciranja filma. 2.1 ZGODOVINA SLOVENSKEGA FILMA Prvi stik slovenskega občinstva s svetom gibljivih slik na domačem ozemlju se je zgodil oktobra 1896 s filmsko predstavo v Mariboru, takoj v naslednjem letu po prvi javni filmski predstavi v Parizu.

stoletja bi lahko rekli "zlata leta" slovenskega filma, predvsem mladinskega,saj je bilo v tem obdobju posnetih kar 73 filmov, od tega 10 mladinskih. (Šimenc, 1996). In ko smo že mislili, da se na področju slovenskega filmskega zgodovinopisja dolgo časa ne bo zgodilo nič novega, saj so nedavno izšle knjige Filmografija slovenskih celovečernih filmov 1931- 2010 (uredil Samo Rugelj), Zgodovina filma na Slovenskem 1896- 2011 Zdeneta Vrdlovca in Maškarada: Strašne fantazije slovenskega filma (1948- 1990) Marcela Štefančiča, jr., je s svojo različico zdaj nekoliko nepričakovano udaril še Peter Stanković, sicer izredni profesor na katedri ... Dokumenti Slovenskega gledališkega in filmskega muzeja (1) Dokumenti Slovenskega gledališkega muzeja (1) Družboslovne razprave (1) Glasnik Slovenskega etnološkega društva (2) Jezik in slovstvo (1) Loški razgledi (1) Primerjalna književnost (1) Prispevki za novejšo zgodovino (1) Sodobnost (1963) (1) Zgodovina za vse (1) Zgodovina filma na Slovenskem 1896-2011 je delo, mimo katerega ne bo mogel nihče, niti ljubitelj, niti profesionalec, ki ga podrobneje zanima slovenski film in njegova zgodovina.

POVEZANE KNJIGE