Slovaške pravljice

Slovaške pravljice Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
9,15 MB
IME DATOTEKE
Slovaške pravljice.pdf
ISBN
2438589815065

OPIS

Pravljice s čudežnimi podobami sveta, skozi katere ljudje že stoletja prenašamo modrost svojim potomcem, so današnjemu svetu nemara potrebne bolj kot kadar koli. Mračne, pravične, čudežne, hudomušne, z vero v dobro in nepremagljivo silo človekove iznajdljivosti nas vabijo skozi skrivnostne duri v tiste davne čase, “v sedeminsedemdeseto deželo”, v srž življenja, njegovo bolečino in vedrino. Bogastvo in pestrost slovaškega pravljičnega izročila, njegovo posebnost in svetovne navezave v enaki meri pa tudi prvinskost, spontanost in živost ljudskega jezika pred nami razgrinja prevajalec Andrej Pleterski, ki je iz obsežnega fonda pravljic, ročno zapisanih na terenu, pri najrazličnejših ljudskih pripovedovalcih. Priznanje Hinka Smrekarja Bojani Dimitrovski za ilustracije v knjigi Slovaške pravljice.

in 2. (ime in priimek študenta) Leto 1976 Slovenske narodne pravljice, 8.

Knjiga z nežnimi, folklorno navdahnjenimi ilustracijami obsega cvetober 17 pravljic, ki jih je iz obsežnega fonda po tehtnem premisleku izbral in med seboj uravnotežil, da kar najbolje predstavljajo celoto, Andrej Pleterski. KODA283, Roman Kuzmanovski s.p. Zvirče 35a 4290 Tržič Stroški pošiljanja; Podjetje; Kontakt Lokacija oglasa SLOVAŠKE PRAVLJICE Opomba: prikaže se približna lokacija vašega oglasa Slovaške pravljice Branje slovaških pravljic v jutranjem varstvu Ker se naši najmlajši vedno radi podajo v pravljični svet, so v jutranjem varstvu z navdušenjem prisluhnili slovaškim pravljicam in prigode pravljičnih bitij ilustrirali. Slovaške pravljice; Slovensko-slovaški slovar; Tehniški dan; Zaključna prireditev v Ljubljani Načela zasebnosti na mimovrste.com.

POVEZANE KNJIGE