Svinjske nogice

Svinjske nogice - Tadej Golob | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tadej Golob
DIMENZIJA
7,77 MB
IME DATOTEKE
Svinjske nogice.pdf
ISBN
2072453435987

OPIS

Kaj se zgodi, ko (še) neuspelemu risarju erotičnih stropov prijatelj zaupa v hrambo puško in vrečko kokaina? Vrtiljak vsakdanjih, pa tudi čisto nadrealističnih dogodivščin zagrabi Janija Bevka, koleričnega, a ljubečega očeta triletnega Simona in moža potrpežljive Maje, vse do predvidljivo nepredvidljivega konca. Svinjske nogice so leta 2010 prejele nagrado kresnik, v obrazložitvi pa je komisija zapisala: "Avtor iz realizma tu pa tam zavije v grotesko, junakov benteči odnos do sveta pa prinaša vedno nove detajle in teme, ki njegovo zgodbo postavljajo v širši kontekst. Svinjske nogice so vseskozi napete, na trenutke pretresljive, tudi šokantne, na skrivaj celo angažirane, dobro zastavljene in do konca spretno izpeljane - vse to pa zagotavlja prvovrstni bralski užitek." Svinjske nogice so romaneskni prvenec Tadeja Goloba, ki je Slovence spremenil v bralce kriminalk (Jezero, Leninov park) in biografij (Petra Vilfana, Zorana Predina, Gorana Dragića, Petra Čeferina, Milene Zupančič ...). Že v Svinjskih nogicah navdušuje avtorjev mojstrski smisel za napeto zgodbo, za vrhunske dialoge in monologe ter prepoznaven humor, v katerem lahko danes uživajo tudi ljubitelji detektiva Tarasa Birse ali bralci romana Ali boma ye!

Meso, korenček, peteršiljevo korenino in krompir narežemo na kocke. Narezano zelenjavo po 1,5 ure dodamo v lonec, kjer se kuhajo svinjske nogice.

O govedini. Svinjske nogice / Tadej Golob: Postavitev: SLOVENSKA KNJIŽEVNOST romani: Jezik: slovenski: Leto: 2009: Založništvo: Maribor : Litera, 2009 ([Maribor] : Dravska tiskarna) Fizični: 231 str. ; 21 cm Papke u saftu je spremala još moja baka, davno, a sad ih priprema moja svekrva.

POVEZANE KNJIGE