Potovanje na začetek poti

Potovanje na začetek poti - Vanja Pegan | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Vanja Pegan
DIMENZIJA
11,81 MB
IME DATOTEKE
Potovanje na začetek poti.pdf
ISBN
9055055644545

OPIS

Nikjer doma. Táko je občutje protagonista na začetku pričujočega romana, mladega moškega v tistem prelomnem času, ko se je potrebno zbotati s svojim življenjem in si postaviti smernice za naprej, v točki, v kateri stvari, ki jih nisi naredil, začnejo zahtevati svoje, mladost in nomadstvo pa pričneta izgubljati čar. Roman, klasična tretjeosebna pripoved, je predvsem bralni užitek, saj ne manjka niti napete zgodbe niti izrisov vzdušja niti izdelanih opisov istrske pokrajine. Fragmentirana fabula je v celoto zložena tako natančno, da se bralec, tudi če prestopi iz protagonistovega otroškega spomina v sanje ženske, ki jo ljubi, niti za hip ne izgubi. Informacije so razporejene subtilno, branje je podobno drsenju po mirni gladini, pod katero pa brbotajo silne gmote skritega. Osišče junakovega »iskanja samega sebe« je otok. Otok, ki je bil nekoč njegov dom, otok, ki ga je določil kot osebo, otok, ki ga je zapustil in na katerem je pustil toliko nedotaknjenih bolečin, da je njegov strah, kako se bo z njimi soočil, upravičen. Soočiti pa se mora, in to ne povsem po lastni izbiri, ampak tudi pod prisilo gmot, ki se pretakajo pod gladino. Pot se odpira sama. Izbira lahko le, ali bo nanjo stopil. Otok je temeljni simbol, z njim so izražena protagonistova občutja: otok zlovešč, otok v megli, neviden, a slutljiv, otok blizu, otok daleč. Otok, ki si ga zapustil, da se vrneš.

Potujemo od budistov do hindujcev. Poti na Grenlandiji večinoma niso označene ali markirane, vendar jih naša ekipa dobro pozna. Na poti ne bomo premagovali večjih nadmorskih višin, tam do 600 višinskih metrov je predvidenih, na željo pa lahko tudi več.

Potovanje je bilo v tri različne države: Avstrija (dnevnica 44 €), Poljska (dnevnica 32 €) in Slovaška (dnevnica 32 €). Trajanje poti v posameznih ... Turčija potovanje - 10 dnevni program poti s Kapadokijo, Pamukkalami in Efezom (začetek in konec v Istanbulu) april 4, 2019 Prav zato predlagam, da se osredotočite na en majhen del in tako tudi lažje doživite Turčijo ter tamkajšnje ljudi. Če želiš skrajšati potovanje lahko izpustiš prvih 6 dni potovanja na sever Mehike in se skupini pridružiš v Mexico cityju (15 dni).

POVEZANE KNJIGE