Opica

Opica - Milan Đorđević | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Milan Đorđević
DIMENZIJA
8,43 MB
IME DATOTEKE
Opica.pdf
ISBN
8487448962637

OPIS

Beograjski pesnik, pisatelj in esejist se z Opico, zbirko kratkih zgodb, prvič predstavlja v slovenščini. Na svoj inteligentno humorni, ironični ter tu in tam tudi samokritični način v svojih raznovrstnih zgodbah preigrava tranzicijske in postrancizijske, vojne in povojne ter literarne in paraliterarne teme. Sem tako spadajo njegove pisateljske dogodivščine s kolegi iz Slovenije, pa zgodba o voajerskem vojnem fotografu, ki je bil v glavo ustreljen v trenutku, ko je tudi sam pritisnil na svoj sprožilec, pa pretep iz političnih razlogov v Klubu književnikov itn.

Opica Navadna marmozetka (Callithrix jacchus) je vrsta malih opic, ki izvirajo iz Južne Amerike (najdemo jih v pragozdovih Brazilije). Življenjska doba teh opic v ujetništvu je do 20 let.

Zato jo ne bodo pokopali, marveč bo ovekovečil njen spomin gačitelj Zieringer." ... Otroški dežni plašč OPICA oz. otroška prehodna jakna s kapuco, je priljubljeno otroško oblačilo, ker je uporabno tako v mokrih deževnih dneh, kot tudi v prehodnih sezonskih obdobjih.

POVEZANE KNJIGE