Opica

Opica - Milan Đorđević | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Milan Đorđević
DIMENZIJA
11,75 MB
IME DATOTEKE
Opica.pdf
ISBN
1601183994922

OPIS

Beograjski pesnik, pisatelj in esejist se z Opico, zbirko kratkih zgodb, prvič predstavlja v slovenščini. Na svoj inteligentno humorni, ironični ter tu in tam tudi samokritični način v svojih raznovrstnih zgodbah preigrava tranzicijske in postrancizijske, vojne in povojne ter literarne in paraliterarne teme. Sem tako spadajo njegove pisateljske dogodivščine s kolegi iz Slovenije, pa zgodba o voajerskem vojnem fotografu, ki je bil v glavo ustreljen v trenutku, ko je tudi sam pritisnil na svoj sprožilec, pa pretep iz političnih razlogov v Klubu književnikov itn.

Njen rep meri od 30 do 44 cm. Tako samček kot samica ... Nana, mala opica je kratka sodobna pravljica, ki je izšla v letih 1937, 1970 (2-krat), 1976, 1982, 1985 in 1999.

Večino časa porabijo za počitek ali pa prehranjevanje z listi in poganjki. Živijo v majhnih skupinah, ki se počasi pomikajo skozi gozd. Opica se nahaja v samem centru Ljubljane in ponuja odlične wrape, sendviče, solate in še marsikaj.

POVEZANE KNJIGE