Vrtnice

Vrtnice - Matjaž Mastnak | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Matjaž Mastnak
DIMENZIJA
6,17 MB
IME DATOTEKE
Vrtnice.pdf
ISBN
2575012830054

OPIS

Lepi cvetovi in skriti trni sta glavni značilnosti teh skrivnostnih, razburljivih in prelepih rastlin, ki že od nekdaj simbolizirajo ljubezen, prestiž in razkošje. Matjaž Mastnak, izkušen vrtnar in poznavalec cvetja, nas v svoji knjigi popelje skozi popoln pregled vrtnic. Vrst vrtnic je na stotine in vsaka ima svoje ime in zgodovino. V začetku knjige nas avtor pouči o raznolikosti sodobnih vrtnic, predstavi njihovo zgodovino in njihove najslavnejše vzgojitelje. V nadaljevanju pa nam predstavi gojenje teh rastlin od izbire prostora in nakupovanja sort, preko gnojenja in nege, do skrbi za njihovo zdravje in obrezovanja. Pouči nas kako izbrati kakovostne sorte in katere druge rastline so najboljša družba naši cvetočim lepoticam. Na koncu knjige pa lahko najdemo še slovarček pojmov in kazalo sort. Spoznajte umetnost gojenja najslavnejših cvetočih rastlin.

art.: 1143163. Okrasni element za vrt ter opora za vzpenjalke in vrtnice.

Kot podlago za sadike vrtnic čajevk uporabljamo rastline divjega šipka (Rosa canina, divja roža oziroma pasja roža). Eterično olje vrtnice je eno najboljših olj za uporabo na koži, saj stimulira kožo in jo vlaži. Primerna je za vse tipe kože, še posebej koristna pa je za suho, zrelo, vneto in občutljivo kožo.

POVEZANE KNJIGE