Škofjeloški pasijon

Škofjeloški pasijon - Oče Romuald | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Oče Romuald
DIMENZIJA
12,31 MB
IME DATOTEKE
Škofjeloški pasijon.pdf
ISBN
6427621997005

OPIS

ŠKOFJELOŠKI PASIJON ni le najstarejše ohranjeno slovensko dramsko besedilo, marveč je tudi eden od največjih dosežkov slovenskega slovstva v dobi baroka. Škofjeloški pasijon je na podlagi tradicije starejših besedil slovenskih spokornih procesij napisal kapucinski pater Romuald (Lovrenc Marušič, 1676–1748), ko je v letih med 1715 in 1727 deloval v kapucinskem samostanu v Škofji Loki kot pridigar in magister processionis – voditelj procesije. Tu je pater Romuald v 863 rimanih verzih napisal eno najlepših dramskih pesnitev v slovenski literaturi.Knjigaprinaša faksimile, diplomatični in kritični prepis s prevodom slovenskih besedil Pasijona in številnih, prvič objavljenih listin povezanih s Pasijonom, obsežne študije z bibliografijo.Povzetki v slovenskem, angleškem, nemškem in italijanskem jeziku.

stoletja z govornimi posebnostmi lokalnega okolja) in najstarejša ohranjena evropska režijska knjiga, edina iz baročnega obdobja. Izdaje e-ZISS | Škofjeloški pasijon | Odzivi. Oče Romuald Štandreški.

stoletja z govornimi posebnostmi lokalnega okolja) in najstarejša ohranjena evropska režijska knjiga, edina iz baročnega obdobja. Gre za kulturni spomenik, ki ga je na eni strani ustvarila tradicija ... Razstava Škofjeloški pasijon obiskovalcu ob pomoči fotografskega in filmskega gradiva, izbranih predmetov, sodobne tehnologije in oblikovalskih prijemov kar najbolj plastično in doživeto približa nesnovno dediščino Škofjeloškega pasijona, ki velja za najstarejše ohranjeno dramsko besedilo v slovenskem jeziku. Škofjeloški pasijon odmeva danes tudi v umetnosti.

POVEZANE KNJIGE