Orlek

Orlek - Zdenko Matoz | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Zdenko Matoz
DIMENZIJA
7,94 MB
IME DATOTEKE
Orlek.pdf
ISBN
4944487343371

OPIS

Na žalost Slovenci premoremo le peščico biografij domačih glasbenih skupin. Veliko je takih, ki bi si to zaslužile, in nedvomno je skupina Orlek ena izmed njih. Za razliko od ostalih pa so razigrani Zasavci ob svojem 20. jubileju dočakali svojo knjigo. V njej sledimo poti skupine od »prazgodovine«, t j. nastanka, prek številnih koncertov in turnej do današnje zasedbe, ki predstavlja izkušene glasbenike svetovnega kova, ki so koncertirali po vsem svetu, denimo v Avstraliji, ZDA, Novi Zelandiji, na Kitajskem in v številnih evropskih državah. V drugem delu knjige pa so predstavljeni celotna diskografija in besedila njihovih pesmi, ki se jih je v dvajsetih letih nabrala kar lepa bera. S svojimi pestrimi instrumentalnimi umetnijami in besedili, ki govorijo »en mal o knapih, en mal o lipah, o luštnih babah mal, mal pa o ljubezni«, so očarali mnoge ljubitelje »knap\\'n\\'rolla«. Poleg knjige pa je del kompleta tudi njihov zadnji album Anduht, kateremu je dodan še DVD s posnetki videospotov in kratkim dokumentarcem.

Knap'n'roll zasedba, kot so jo žanrsko označili, je pred dvema letoma praznovala 30 let. Skupina je začela delovati leta 1989 in si nadela ime po hribu Orlek na obrobju Zagorja, kjer ... Skupina ORLEK.

Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ... Prvaki knap'n'rolla Orlek predstavljajo svoj najbolj "vroči" videospot doslej. Pesem Zame si pela ta blues z zadnjega albuma zasedbe Orlek, ki so ga poimenovali Živel rokenrol, je dobila, zanje zagotovo, zelo posebno vizualno podobo."Skladba govori o občutjih trenutka, ko te neko dekle tako zelo prevzame, da odmisliš ves ostali svet in imaš oči le zanjo. Natančna vremenska napoved za kraj Orlek.

POVEZANE KNJIGE