Ladijske novice

Ladijske novice - Annie Proulx | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Annie Proulx
DIMENZIJA
12,87 MB
IME DATOTEKE
Ladijske novice.pdf
ISBN
7405421070592

OPIS

Prvi slovenski prevod pisateljice Annie Proulx, tudi avtorice kratke zgodbe, po kateri je bil posnet film Gora Brokeback, prinaša s Pulitzerjem ovenčan roman izpred petnajstih let, ki je bil na prelomu tisočletja že ekraniziran s Kevinom Spaceyjem v glavni vlogi. Quoyle je 36-letni tip, ki mu gre v življenju vse narobe. Ima brezvezno službo tretjerazrednega novinarja, žena mu ves čas natika rogove, on pa je ne more nehati ljubiti in tako sprejme nase tudi to, da ves čas skrbi za njuni hčerki. Ko žena dobi, kar je zaslužila, Quoylu s strtim srcem ne preostane drugega, kot da se s hčerkama preseli na mrzli ameriško-kanadski sever, na Novo Funlandijo in tam v hiši njegovih prednikov in v neprijaznem okolju začne znova. Ko gradi svoje novo življenje in pri lokalnem tedniku piše rubriko z naslovom Ladijske novice, se sooča z lokalnimi posebneži, s svojimi notranjimi demoni, da bi na koncu morda le doumel, da je ljubezen možno užiti tudi brez objokovanja in žalosti. Plastičen prikaz sodobne ameriške družine in v detajle izrisan portret življenja na Novi Funlandiji in ustrezno začinjen s črnim humorjem, je roman Ladijske novice, eden tistih presežkov ameriške literature, ki bo všeč širokemu spektru bralstva, od tistih zahtevnejših, do tistih, ki jim je bolj pri srcu lažje branje. 

Drugi tir; Informacije javnega značaja. Arhiv objav Quoylu se končno nasmehne sreča, prinese mu ljubezen, službo in dve hčerki.

Brezplačni tečaji in izpiti za krmarja bodo prav tako namenjeni tudi ribičem. Ladijske novice so pripoved o Quoylu, otožnem možaku, katerega življenje je bilo polno razočaranj in bolečine in ki mir in srečo najde šele na neizprosni, toda lepi obali Nove Fundlandije, od koder izhaja. Ladijske novice so posneli po istoimenskem romanu E.

POVEZANE KNJIGE