Javno duševno zdravje

Javno duševno zdravje - Andrej Marušič, Sanja Temnik | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Andrej Marušič, Sanja Temnik
DIMENZIJA
11,26 MB
IME DATOTEKE
Javno duševno zdravje.pdf
ISBN
6544022924480

OPIS

S to knjigo dobiva Slovenija izjemen tekst o razsežjih duševnega zdravja in duševnih motenj, tekst, ki je zgleden primer strokovne odličnosti. Le strokovnjak največjih kapacitet, največje znanstvene erudicije in neverjetne organizacijske angažiranosti ga je sposoben napisati. To pa je veliko prezgodaj preminuli Andrej Marušič (1965−2008) nedvomno bil. Ta jedrnata knjiga ingeniozno združuje poglobljenost, preglednost in razumljivost. Iz nje so jasno razvidne smernice in temelji, ki pomenijo zasnovo javnega duševnega zdravja na ravni, ki jo lahko zavidajo države z najbolj razvitim zdravstvom. Delo, ki ga je zastavil izr. prof. dr. Andrej Marušič s sodelavci, je za nekaj stopenj dvignilo kakovost koncepta javnega duševnega zdravja in to predvsem zato, ker izhaja tudi iz vrhunskega poznavanja človekove osebnosti in medosebnih razlik. Mislim, da je bil Hans Eysenck (1916-1997), eden največjih poznavalcev človekove osebnosti vseh časov, ponosen na delo svojega nekdanjega doktoranda (če se ne motim, je bil Andrej Marušič celo njegov zadnji doktorand na University College London).Iz predgovora prof. Janeka Museka

Le strokovnjak največjih kapacitet, največje znanstvene erudicije in neverjetne organizacijske angažiranosti ga je sposoben napisati. To pa je veliko … Readmore Nacionalni inštitut za javno zdravje.

Čeprav je bilo trajanje skupnih ukrepov omejeno, pa je ostala zavest o pomembnosti vprašanja o duševnem zdravju. Javno zdravje v Sloveniji proučuje in vzdržuje Nacionalni inštitut za javno zdravje kot osredna javnozdravstvena ustanova v državi. Kot dobro ali zelo dobro je po navedbah iz leta 2017 svoje zdravje ocenilo 65,3 % prebivalcev (povprečje OECD je 68,1 %), kot slabo ali zelo slabo pa 9,7 % prebivalcev (povprečje OECD je 8,7 %). Javno duševno zdravje predstavlja splošni javni interes za izboljšanje zdravja celotne skupnosti.

POVEZANE KNJIGE