Svetlanine pravljice

Svetlanine pravljice - Svetlana Makarovič | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Svetlana Makarovič
DIMENZIJA
12,14 MB
IME DATOTEKE
Svetlanine pravljice.pdf
ISBN
5599105044914

OPIS

Če smo bili zgodb Svetlane Makarovič do sedaj navajeni predvsem v ljubkih barvno ilustriranih knjigah, ki jih z veseljem prebirajo tako otroci kot odrasli, je založba Miš, pod vodstvom Janeza Miša, tokrat presenetila z velikim formatom (več kot 840 strani) in bibliofilsko izdajo, namenjeno zrelim bralcem. V slogu podobnih angleških antologij najpopularnejših klasikov, so 60 najboljših pravljic, po izboru slovenske kraljice tega žanra, izdali v dvojezični knjigi (poleg slovenščine še v angleščini). Črno-bele ilustracije, ki se kot ulite prilegajo na pogosto metaforično resnobno pravljično vsebino, je prispevala priznana ilustratorka Alenka Sottler. Na hrbtni strani ščitnega ovitka je natisnjena njena ilustracija, ki jo lahko obesimo na steno. Poleg »navadne« izdaje te knjige je na voljo še sto oštevilčenih izvodov z zlato obrezo in v žametni škatli, zraven pa lahko dobite še originalno grafiko ­ilustratorke.

Da se nasmejem samemu sebi in mi smeh da korajžo. Da se razjezim na hudobijo in mi jeza pokaže, kaj je prav in kaj je narobe.

Antologija najboljših pravljic Svetlane Makar... Svetlanine pravljice. 210,00 EUR (trda vezava) V košarico.

POVEZANE KNJIGE