Kieslowski o Kieslowskem

Kieslowski o Kieslowskem - Krzysztof Kieslowski | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Krzysztof Kieslowski
DIMENZIJA
6,63 MB
IME DATOTEKE
Kieslowski o Kieslowskem.pdf
ISBN
5107491494476

OPIS

Krzysztof Kieslowski si je z Dekalogom, Dvojnim Veronikinim življenjem in trilogijo Tri barve prislužil sloves enega najboljših filmskih ustvarjalcev na svetu. V tej knjigi podrobno govori o svojem življenju: otroštvu, ki sta ga prekinila Hitlerjev in Stalinov režim, štirih poskusih, da bi bil sprejet na filmsko akademijo, kaj mu pomenita Poljska in njena prihodnost ter celovito predstavi svoj filmski opus, zakulisje ustvarjanja svojih filmskih mojstrovin in razkrije, kaj mu vsaka pomeni. Kieslowski je razvpito zadržan in celo omalovažujoč do svojega dela in talenta, toda njegova iskrena in podrobna pripoved razkriva strast do ustvarjanja filmov in še z druge osvetljuje kariero, ki so jo poleg drugega pogosto ogrožale tudi politične in gospodarske spremembe na Poljskem.Danusia Stok je pisateljica in prevajalka. Kot prevajalka ali raziskovalka je sodelovala pri ustvarjanju številnih dokumentarnih filmov o Poljski in je soavtorica filma Jerzyja Skolimowskega z naslovom Delo na črno. Med letoma 1976 in 1981 je živela na Poljskem, kjer je spoznala številne vodilne poljske filmske ustvarjalce, med njimi tudi Krzysztofa Kieslowskega. Danes Danusia Stok živi v Angliji in redno obiskuje Poljsko ter tako ohranja močne vezi s svetom filma v obeh državah.

Na magazynie u dostawcy, wysyłka za 5-7dni ... Kieślowski o Kieślowském od Danuta Stoková v KNIHCENTRUM.CZ. Bleskové dodání, osobní odběr ZDARMA a dárky za nákup.

Kieślowski received numerous awards during his career, including the Cannes Film Festival Jury Prize (1988 ... Bazar - Autobiografie představuje polského režiséra Krzysztofa Kieślowského (1941-1996), jednoho z tvůrců filmů tzv. vlny morálního neklidu.

POVEZANE KNJIGE