Zgodbe iz Flandrije

Zgodbe iz Flandrije Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
8,81 MB
IME DATOTEKE
Zgodbe iz Flandrije.pdf
ISBN
7085430987808

OPIS

Da močna volja ... Ožji izbor kandidatov za Sovretovo nagrado 2017. Nada Grošelj, Bukla 136, 13.9.2017 Jeseni bo Društvo slovenskih književnih prevajalcev kot vsako leto podelilo Sovretovo nagrado, priznanje za posebno uspele prevode leposlovnih besedil iz tujih jezikov v slovenščino.Po presoji društvene komisije za nagrade in priznanja (letos v sestavi Nada Grošelj, Majda Kne, Tina Mahkota, Nives Vidrih ... Zgodbe iz Flandrije Jan van Dorp: Črni lev na zlatem polju Johan Daisne: Človek, ki se je dajal na kratko striči Jean-Philippe Toussaint: Bežati Fernand Lelotte: Našli smo odgovor; Proti vetru; Iskre Phil Bosmans: Pozdrav življenju; Rože sreče moraš saditi sam; Ne pozabi na veselje; Z najboljšimi željami; Reci življenju da Katera koli knjiga iz zbirke EuRoman (Euroman je zbirka 27 proznih del) (roman, kratka proza, kratke zgodbe) iz 27 držav članic Evropske unije.

Stanovnici Flandrije se nazivaju Flamanci, što se smatra i etničkom pripadnošću.. Manji deo istorijske Flandrije se nalazi u Francuskoj i Holandiji.Zvanični jezik Flandrije je holandski jezik, a ... Zgodbe iz … Luči na odprtem morju: zgodbe iz Grčije Te že pogrešam in druge zgodbe iz Francije Zgodbe iz Afrike Zgodbe iz Amerike Zgodbe iz Flandrije Zgodbe iz Japonske Zgodbe iz Kanade Zgodbe iz Kitajske in s Tajvana Zgodbe iz Litve Zgodbe iz Malezije Udeleženci natečaja lahko izberejo katerokoli izmed knjig (Zgodbe iz Japonske, Arabske zgodbe, Zgodbe iz Indije, Zgodbe iz Flandrije ...) in napišejo esej o tem, kakšen vtis so si ustvarili o izbrani deželi po branju kratkih zgodb. Širok pregled flamske poezije in proze je v slovenščini na voljo v dveh izdajah - kratkoprozni antologiji Zgodbe iz Flandrije (Sodobnost International) in antologiji sodobne poezije iz Flandrije z naslovom Ruimte, ki je izšla v sklopu letošnje Vilenice. Najbolj sveže in aktualne novice iz Slovenije in sveta, intervjuji, kolumne, odlične zgodbe iz sveta športa, avtomobilov in trendov Izdelki iz konoplje.

POVEZANE KNJIGE