Tat umetnin

Tat umetnin - Noah Charney | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Noah Charney
DIMENZIJA
7,48 MB
IME DATOTEKE
Tat umetnin.pdf
ISBN
9817598790319

OPIS

Rim Iz majhne baročne cerkve Santa Giuliana sredi noči brez sledu izgine sijajna Caravaggieva oltarna slika.Pariz V kleti Malevičeve družbe kustosinja Geneviève Delacloche zgroženo ugotovi, da v zbirki ni več njihove največje dragocenosti, slike Belo na belem polju suprematističnega slikarja Kazimirja Maleviča.London Najnovejšo pridobitev Narodne galerije moderne umetnosti ukradejo samo nekaj ur potem, ko je bila kupljena za več kot šest milijonov funtov.V treh mestih se začnejo tri ločene policijske preiskave, vendar imajo ti zločini veliko več skupnega, kot si sprva predstavljajo preiskovalci. V Rimu policija pokliče na pomoč slovitega strokovnjaka za kraje umetnin Gabriela Coffina. V Parizu Geneviève Delacloche pomaga policijski inšpektor Jean-Jacques Bizot, ki ga nenavadni namigi in uganke vodijo vedno globlje v skrivnostno zaroto. V Londonu inšpektor Harry Wickenden s Scotland Yarda sodeluje z muzejem, od katerega izsiljevalci zahtevajo odkupnino za ukradeno sliko. Toda ko sliko dobijo nazaj, se skrivnost le še poglobi ...Duhovita pripoved se odvija v hitrem ritmu in bralcu ne dovoli, da bi odložil knjigo. Prepredena je s podrobnostmi o legendarnih tatvinah umetniških del, ponaredkih in skrivnostnih bakrorezih. Zaradi svoje večplastnosti in razsežnosti je Tat umetnin kot zagonetna, napeta sestavljanka, ob kateri ti zastane dih.

Recenzija Bukla Noah Charney, ki se je v zadnjih septembrskih dneh mudil v Sloveniji, je svetovno znan strokovnjak za umetnostno zgodovino, še posebej za tatvine likovnih umetnin. Tat umetnin: roman. Ljubljana, Vale-Novak, 2008.

Roman o umetnostnem kriminalu. Noah Charney je Američan (sedaj živi v Sloveniji in ga poznamo po njegovi odmevni Slovenologiji), ki je na Cambridgeu študiral umetnostno zgodovino, točneje o kraji umetniških slik. Tat umetnin book.

POVEZANE KNJIGE