Spomini preživele

Spomini preživele - Doris Lessing | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Doris Lessing
DIMENZIJA
4,58 MB
IME DATOTEKE
Spomini preživele.pdf
ISBN
2615086424874

OPIS

»Izredno in izzivalno razmišljanje o trajni nuji in vrednoti zvestobe, ljubezni in odgovornosti, tudi v časih, kakršnih še ni (bilo).« (Time)»Zelo verjetno je, da ste kdo od ljudi, ki zdaj, po toliko letih in knjigah, prebirate Doris Lessing, da bi odkrili, za kaj pravzaprav gre. Kaj se dogaja v sodobni družbi, v njenem živčevju … in kako to vpliva na naše medsebojno življenje. Pisateljica je ena tistih ostrih in čutečih razumnikov, ki nam v zgodbah izročajo ključe svojih in naših lastnih dilem …« (Guardian)»Briljantna je, zapeljiva in zvesta svoji domišljiji, tako da se nam zdi vsaka stopnica v vse globlje barbarstvo neizbežna in nujna. Od resničnega pomanjkanja hrane in tolp odraščajočih mladih ljudi, preko skrajnosti nekaj preostalih ‘jamarjev’ (pri njej nebotičnikarjev), nas roman pelje naprej tako dokončno prepričljivo, da se nam navsezadnje zdi šokantno, – ko stopimo iz hiše po svojih za zdaj še vsakdanjih poteh, – da promet še teče, sicer počasi, in da avtobusi le malo zamujajo.« (New Statesman)Doris Lessing (rojena v Iranu leta 1919) je prejela Nobelovo nagrado za literaturo leta 2007. Piše romane, kratko prozo, poezijo, drame in tudi stvarna – esejistična – razmišljanja o življenju in svetu, kakor ju dojema: s pretanjenim posluhom za osebne in splošne, družbene tegobe sodobnosti in s preroško opozorilno besedo o prihodnosti, kakršna bi utegnila biti. O sebi je napisala deli Under my skin (V svoji koži) in Walking in the Shade (Hoja v senci). Je ena najbolj znanih in najbolj spoštovanih angleško govorečih pisateljic zadnjih desetletij. Dodelili so ji še mnoga druga priznanja (v Angliji, Španiji, Kataloniji …), PEN-ovo Zlato Dupontovo prizanje za življenjski prispevek sodobnemu leposlovju in še vrsto mednarodnih nagrad. Živi in piše v severnem Londonu.

september 2018 / 19:06 Na 126. Glasovi preji je bil naš gost dr.

Osem igralk skuša na odru rekonstruirati neki čas skozi osebne spomine (so spomini sploh lahko kolektivni?) in v izpovednem tonu označiti prostor, ki so si ga delile in ki jim še vedno pripada. Koliko so spomini zanesljivi, koliko pa subjektivni, in koliko se skozi ... V dotiku javnega in osebnega, na mestu, kjer se lomijo skupni spomini in skupne travme, se odpira razpoka, v katero vpisujemo zamujena srečanja.

POVEZANE KNJIGE