Moje suhote in njihovi ljudje

Moje suhote in njihovi ljudje - Boris Pahor | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Boris Pahor
DIMENZIJA
3,94 MB
IME DATOTEKE
Moje suhote in njihovi ljudje.pdf
ISBN
9951065397937

OPIS

Moje suhote so avtobiografski zapisi Borisa Pahorja, ki so izšli ob avtorjevi 95. letnici. Predstavljajo izredno pomembno pričevanje, ki celovito osvetljuje tako njegovo kompleksno življenjsko izkušnjo kot literarni opus. Pahorjeva zgodba je v marsičem metafora 20. stoletja. Po eni strani jo zaznamuje življenje v multietničnem okolju, po drugi strani pa je trčila ob vse bistvene totalitarizme 20. stoletja: fašizem, nacizem in komunizem. Pahor se izkaže za vseskozi skeptičnega v odnosu do ideologij in njihovih poskusov podreditve posameznikove svobode. Po drugi strani pa se kljub vsem udarcem usode razkriva kot preživelec, katerega življenjska energija je naravnost impozantna.Boris Pahor (roj. 1913 v Trstu) je eden izmed najvidnejših slovenskih akademikov in v tujini prepoznavnih pisateljev, kar dokazujejo nominacije za Nobelovo nagrado, Prešernova nagrada, pa tudi sprejem v francoski red Legije časti. Boris Pahor, ki je preživel fašistično preganjanje, nacistično taborišče in po vojni zagovarjal potrebo po slovenski demokratični državi, je med drugim tudi velik borec za pravice zamejcev, v svetu pa je najbolj znan po romanu Nekropola iz leta 1967.

*Hitra in zanesljiva dostava, plačilo tudi po povzetju.* Moje suhote so avtobiografski zapisi Borisa Pahorja, ki so izšli ob avtorjevi 95. letnici.

Moje suhote so avtobiografski zapisi Borisa Pahorja, ki so izšli ob avtorjevi 95-. letnici.

POVEZANE KNJIGE