Kratka zgodovina judov

Kratka zgodovina judov - Klemen Jelinčič Boeta | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Klemen Jelinčič Boeta
DIMENZIJA
5,33 MB
IME DATOTEKE
Kratka zgodovina judov.pdf
ISBN
7594399873179

OPIS

Knjiga je prvi poskus sistematične predstavitve judovske zgodovine v slovenskem jeziku nasploh in v svojem opisu več kot 3000 let stare zgodovine začne pri Svetem pismu in nadaljuje preko judovske države in diaspore v času helenizma in rimskega cesarstva v srednji vek in življenje v široko razprostrti diaspori v Evropi, Afriki in Aziji vse do modernih časov, kjer zaključi z državo Izrael in stanjem v današnji judovski diaspori. Knjiga je razdeljena na sedem delov z več poglavji in podpoglavji in poskuša bralcu predstaviti splošno sprejete ugotovitve zgodovinske stroke na kratek, jasen in tekoč, vendar izčrpen način s stalnim ponujanjem vzporednic iz splošne svetovne in zaradi predstavitve judovskega življenja v različnih deželah tudi iz lokalne zgodovine, med njimi slovenske. Glede na to, da je knjiga namenjena slovenskim bralcem, poskuša na osnovi do sedaj dostopnih podatkov na kratko predstaviti tudi judovsko življenje na slovenskem ozemlju v antiki, pojav tako imenovanih »judovskih vasi« na Koroškem in Štajerskem, srednjeveško judovsko življenje na Slovenskem in kasnejše judovske življenje v Trstu in Gorici ter Prekmurje vse do druge svetovne vojne.

*Hitra in zanesljiva dostava, plačilo tudi po povzetju.* Klemen Jelinčič, avtor številnih knjig o Judih in njihovi zgodovini, bo predstavil bogato zgodovino naroda, ki je temeljno zaznamoval svetovno zgodovi... Sinagoga Maribor in Mohorjeva založba iz Celovca vabita v četrtek, 19. marca 2009 ob 18.00 uri v Sinagogo Maribor, Židovska ulica 4, Maribor na predstavitev knjige Klemen Jelinčič Boeta: KRATKA ZGODOVINA JUDOV.

1938 je zaznamoval začetek aretacije in iztrebljanja Judov. Kratka zgodovina Judov; Klemen Jelinčič Boeta (avtor) Kratka zgodovina Judov. Jezik: slovensko Strani: 385 Vezava: trda vezava Format: 17,5 x 24,5 cm ISBN: 978-3-7086-0579-1 Založba: Mohorjeva Celovec, 2009 Kleme Boeta Jelinčič: Kratka zgodovina Judov Knjiga je odlično ohranjena - je kot nova.

POVEZANE KNJIGE