Frida ali o bolečini

Frida ali o bolečini - Slavenka Drakulić | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Slavenka Drakulić
DIMENZIJA
6,56 MB
IME DATOTEKE
Frida ali o bolečini.pdf
ISBN
9081592660822

OPIS

Frida ali o bolečini je pripoved, ki se sicer opira na nekatera dejstva iz življenja mehiške slikarke Fride Kahlo, katere usodo so zaznamovale posledice v otroštvu prebolele paralize in v mladosti prestane prometne nesreče, vendar ni življenjepis slavne umetnice, pač pa svojski portret ali biografija neke emocije. Intimni opis ženske, obsojene na telo, ukleto v trpljenje. Odmev krikov s slik, porojenih iz bolečine.Drakulićeva v svojem zadnjem romanu znova spregovarja o bolečini, pred katero se zdi jezik povsem nebogljen in brez moči, da bi jo ubesedil.Roman Frida ali o bolečini je bil kmalu po izidu lep čas na vrhu lestvice najbolje prodajanih in najbolj branih knjig na Hrvaškem, na knjižnem sejmu v Pulju pa je prejel nagrado kiklop za uspešnico leta 2007. Publicistka in pisateljica Slavenka Drakulić (1949) je ena najbolj uglednih in mednarodno uveljavljenih sodobnih hrvaških avtoric: njena bibliografija v tujini izdanih književnih del šteje okoli sto enot, v slovenskem prevodu pa so bila doslej objavljena dela Hologrami strahu, Okus po moškem, Kot da me ni, Kako smo preživeli komunizem in se celo smejali in Balkan Express.

Frida Kahlo je kot otrok trpela zaradi polioze. Kasneje, v njenih najstniških letih,... Dnevi zavrženosti so prvi v slovenščino prevedeni roman pisateljice, ki skrbno čuva svojo identiteto.

Danes je ne bi več prodali niti v tri tisoč izvodih, že petsto prodanih je danes na Hrvaškem bestseller, situacija v založništvu je obupna. A moje knjige so kljub vsemu zelo dobro brane, ... Najkrajša telegrafska zabeležka, vezana na ime Slavenke Drakulić, bi se verjetno glasila - ena od najbolj prevajanih hrvaških književnic, publicistka, ki s svojimi teksti polni strani uglednega tujega tiska, feministka, ko je to (bilo) potrebno, v mračnem obdobju tudi disidentka...

POVEZANE KNJIGE