Arhitekturna pesem

Arhitekturna pesem - Bruno Urh | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Bruno Urh
DIMENZIJA
5,4 MB
IME DATOTEKE
Arhitekturna pesem.pdf
ISBN
4478917843295

OPIS

Arhitekturna pesem je sad ljubezni, posvečene prepletu poezije in arhitekture. Prizadeva si za preseganje minljivosti pomena zapisane besede na edini mogoči način – z lovom na nenapisano, na tiste misli, ki se utrnejo ob pogledu na drobno praznino med verzi, na »medbesedo«, ki se, čeprav na prvi pogled nedoločljiva in izmuzljiva, razpira veličastni, neskončni večnosti. Sama struktura Urhove lirike je kot nalašč ustvarjena za odkrivanje novih pomenskosti tega »medprostora«, saj bralca pogosto nagovarja v obliki konkretne poezije, natančneje s formo likovne (vizualne) pesmi, kjer zapisane besede poleg lastnega zvena dobivajo tudi prepoznavno podobo na listu papirja.Naš pesnik je pravi trenutek spoznal, da je drezanje v spomine, pozabo, minljivost zaman, da se nad vsem naštetim bohoti ljubezen, ki je večna, mogočna. Tako kot je »medbeseda« že sama po sebi spremenljiva, tako tudi subjekt poetovega poželenja nista Laura in Beatrice (kot pri Petrarci in Danteju) pač pa je to preprosto Ona. Ona kot taka je prispodoba te ljubezni, je vse in nič,je neskončnost, prežeta s tisočerimi skritimi pomeni.

Poslušaj (6:34) Naroči se na podkast. foto: Janez Marolt Po različnih krajih države, bo vse do nedelje potekal enajsti festival Odprte hiše Slovenije.

V svoji teoriji in praksi je zmožna povezati tri temeljna načela, ki jih je pred več kot 2000 leti zapisal že Vitruvij, na način, da lahko kot rezultat tega povezovanja nastane ... Search the world's information, including webpages, images, videos and more. Google has many special features to help you find exactly what you're looking for. Pesem.si je spletni portal ljubiteljev poezije.

POVEZANE KNJIGE