Ahilova smrt

Ahilova smrt - Boris Akunin | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Boris Akunin
DIMENZIJA
6,29 MB
IME DATOTEKE
Ahilova smrt.pdf
ISBN
4395201410969

OPIS

Mladi kolegijski prisednik Erast Petrovič Fandorin se po več letih bivanja na Japonskem vrne v Moskvo. S svojim zvestim pomočnikom Maso se po naključju nastani v istem hotelu kot njegov stari znanec general Soboljev. Vendar mu srečanje s Soboljevom ni usojeno: naslednje jutro izve, da je general ponoči umrl. Smrt je sumljiva že zato, ker je bil t. i. Beli general, narodni junak iz rusko-turške vojne, star komaj 40 let in na vrhuncu svojih moči. Poleg tega Fandorinov pronicljivi um že na domnevnem prizorišču smrti opazi več dejstev, ki zdravnikovo mnenje, da gre za naravno smrt, postavljajo v drugačno luč. Fandorin ne bi bil Fandorin, če se ne bi lotil detektivske preiskave. Pri tem mora premagovati številne ovire in le počasi razkriva zaroto, katere niti vodijo v vedno višje politične kroge …V tej knjigi se je avtor poigral z žanrom detektivskega in zgodovinskega romana, domiselno pa je zastavil tudi zgradbo romana: v prvi polovici knjige nam prikaže zgodbo s stališča detektiva, v drugi pa s stališča poklicnega morilca.

dobro duhovno bitje, ki biva zunaj vidne narave: čisti, dobri angeli; zbori angelov; lepa, dobra je kot angel / evfem. hudobni angel satan, hudič; angel varuh / angel gospodov zvonjenje zjutraj, opoldne in zvečer ali molitev za to priliko / pesn.

Povezuje mišice meč na zadnji strani goleni z petnico. Iliada (v stari grščini: Ἰλιάς 'Iliás'; omenja se tudi kot Pesem o Ilionu) je ep, napisan v daktilskem heksametru, katerega avtorstvo se tradicionalno pripisuje Homerju.Naslov izhaja iz grškega imena za mesto Troja - Ilion. Dogajanje v epu je izsek iz desetletne vojne med Grki in Trojanci, in sicer zajema 51 dni devetega leta vojne, čas spora med kraljem Agamemnomom in bojevnikom ... Ahilova smrt ; Viri in dodatne informacije ; Ahil je najpomembnejša junaška tema Homerjeve velike pesmi o pustolovščini in vojni, Iliada.

POVEZANE KNJIGE