Štiri Sneguljčice in Palček

Štiri Sneguljčice in Palček - Roman Rozina | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Roman Rozina
DIMENZIJA
10,12 MB
IME DATOTEKE
Štiri Sneguljčice in Palček.pdf
ISBN
1553799309881

OPIS

Nisem pa v tej »nesreči« sam, v zadnjem desetletju, kar se ukvarjam s pisateljevanjem, je le malo slovenskih leposlovnih del postalo tisto, čemur lahko brez prizvoka rečemo uspešnica ... Ustvarjalci predstave so za svoje izhodišče vzeli pravljico v verzih ruskega mojstra besede Aleksandra Sergejeviča Puškina, ki je Pravljico o mrtvi carični in sedmih vitezih spisal leta 1833.Če vas naslov predstave in pravljična sedmerica vrlih vitezov močno spominja na pripovedko o Sneguljčici bratov Grimm, je prav tako.Rus je prav pri Sneguljčici črpal navdih za svoje rime in ... Precej pozno je temu dodal še leposlovno pisanje: med letoma 2008 in 2018 so izšli romani Štiri Sneguljčice in Palček, Galerija na izviru Sončne ulice, Štirje v vrsti, Županski kandidat Gams, Zločin in ljubezen, zbirki kratkih zgodb Šumijo besede domače in Po cipresah diši in noveli Relativnosten triptih z vrtnico ter Kolo sreče. Leposlovje piše zadnjih nekaj let. Leta 2008 je izšel njegov prvenec Štiri Sneguljčice in Palček, pod naslovom Šumijo besede domače je izdal sedem kratkih zgodb, za roman Galerija na izviru Sončne ulice pa je bil leta 2011 nominiran za kresnika.

Leta 2008 je izšel njegov prvenec Štiri Sneguljčice in Palček, pod naslovom Šumijo besede domače je izdal sedem kratkih zgodb, za roman Galerija na izviru Sončne ulice pa je bil leta 2011 nominiran za kresnika. Predlani je izšel še roman Štirje v vrsto. ŠTIRI SNEGULJČICE IN PALČEK - Roman Rozina 10,00 € Dodaj v košarico; STISKA JEZIKA - Niko Grafenauer 10,00 € Dodaj v košarico; STO LET SLOVENSKE LIRIKE.

POVEZANE KNJIGE