Neškropljene limone

Neškropljene limone - Miha Pintarič | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Miha Pintarič
DIMENZIJA
10,83 MB
IME DATOTEKE
Neškropljene limone.pdf
ISBN
4762206716227

OPIS

»Miha Pintarič je lahkoten, čeprav ne zmeraj lahek pisec. Za mnoga izmed njegovih besedil se zdi, da so, v dobrem pomenu besede, stranski produkt jezikovne igre. Obenem pa bodo najbrž tudi manj občutljivi bralci Neškropljenih limon opazili, da jih je napisal človek, ki včasih resno premišljuje. Še več: napisal jih je človek, ki ima nekaj trdnih prepričanj. Pri teh prepričanjih vztraja, pa ne kljub svoji igrivosti, ampak v svoji igrivosti. Protislovje je tu zgolj navidezno. Vztrajnost, po domače trma, je bistveni del sleherne igre, še posebej tiste najbolj avtentične, otroške. In po drugi strani: odločitev za igranje z jezikom je zavezujoča, je že sama po sebi prepričanje.«Spremna beseda Katarina Marinčič

Počasi segrevamo, da se ves sladkor stopi. Občasno premešamo.

Steklenico dobro zapremo in za štirinajst dni postavimo na sonce. Za 4 osebe potrebujemo: - 4 fileje morskega lista brez kože (teža enega naj bo med 150 in 200 g) - 2 žlici olivnega olja - naribano lupinico in sok ene neškropljene limone - 1 limono, narezano na osminke - 2 mali žlički grobo nasekljanih kaper - 2 drobno nasekljani rdeči papriki - 1 do 2 drobno nasekljana rdeča čilija - 1 pest nasekljanega peteršilja in drobnjaka - sol - poper - 25 g ... V večjo posodo damo maslo, ki smo ga predhodno ogreli na sobno temperaturo, in eritritol. Dobro ju premešamo z električnim mešalnikom, nato dodamo jajca in znova premešamo. Potrebujemo: 4 neškropljene limone, 300 ml vode, 125 g sladkorja, 125 g želirnega sladkorja.

POVEZANE KNJIGE