Nekropola

Nekropola - Boris Pahor | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Boris Pahor
DIMENZIJA
9,86 MB
IME DATOTEKE
Nekropola.pdf
ISBN
5890516571208

OPIS

Pizzeria in restavracija, ki poleg pestre À la carte ponudbe in pizz z domače krušne peči dnevno nudi 14 vrst malic.... Nekropola Boris Pahor »Pretresljiva knjiga, obisk taborišca smrti in ponovni vznik neznosnih podob, opisanih s presunljivo podrobnostjo in izjemno analiticno prodornostjo.« Le Monde Leta 1944 je bil Pahor aretiran in poslan v koncentracijska taborišča Dachau, Natzwiler-Struthof in Bergen-Belsen. NEKROPOLA BESeDA 5 tero je bila kaznovana na‰a vera v ãlovekov ponos in v prostost njegovega osebnega odloãanja. A obenem, glej, od nekod se nepoklicano in rahlo vsiljivo tihotapi skromno zado‰ãenje, da voge‰ka planina ni veã skrito podroãje odmaknjene, same v sebi izgorevajoãe pogu-be, ampak so vanj usmerjeni koraki ‰tevilne ... Digitalna knjižnica Slovenije - dLib.si.

Grobišče je ležalo vzdolž severne strani ceste Emona - Atrans - Celeia, na južni strani pa je takrat tekla reka Savinja. Dolgo je bilo več kot kilometer, a zaradi ... Šempeter v Savinjski dolini - Rimska nekropola - Šempeter v Savinjski dolini je manjše strnjeno naselje ob robu mesta Žalec.

POVEZANE KNJIGE