Najljubša igra

Najljubša igra - Leonard Cohen | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Leonard Cohen
DIMENZIJA
12,54 MB
IME DATOTEKE
Najljubša igra.pdf
ISBN
4392728232816

OPIS

Poznavalcu glasbe in poezije Leonarda Cohena v romanu Najljubša igra (The Favorite Game, 1963) ne bo težko prepoznati verzov iz pesniške zbirke The Spice Box of Earth (»Škatla z začimbami Zemlje«, 1961), ki jih je položil pod pero Lawrencea Breavmana. Z Breavmanom, glavnim protagonistom romana, pa si Cohen poleg pesmi deli še marsikaj: judovsko poreklo, očetovo smrt, nevrotično mater, Westmount, Montreal in reko St. Lawrence, deško in pozneje moško prijateljstvo, prve ljubezni, ženske …Ta fragmentarni, lirični roman privlači bralce tudi več kot štiri desetletja pozneje (leta 2003 je kanadski režiser Bernar Hébert posnel istoimenski film). Kakor Cohenova glasba, ki je že davno zabrisala ločnico med generacijami svojih častilcev.Čeprav Leonard Cohen (1934, Westmount, Quebec) v svetu slovi predvsem kot pevec in je gotovo ena najuglednejših osebnosti popularne glasbe druge polovice dvajsetega stoletja, je njegov literarni opus tako svojstven in izrazit, da ga kanadska književnost neobotavljivo šteje med svoje najpomembnejše predstavnike. Izdal je deset pesniških zbirk, prvo, Let Us Compare Mythologies (»Primerjajmo mitologije«), je objavil že leta 1956, pri dobrih dvajsetih. Oba svoja romana je izdal v šestdesetih: poleg Najljubše igre je napisal še Lepe zgubljence (1966; sl. prev. 1996), po mnenju strokovnjakov vrhunec v kanonu svetovnega in kanadskega postmodernizma. Kot glasbenik in pesnik ustvarja še po sedemdesetem letu: leta 2006 je po trinajstih letih premora objavil pesniško zbirko, sredi leta 2008 pa se je odpravil na prvo svetovno glasbeno turnejo po petnajstih letih.

NKD katalog Najljubša darila - igra in zabava za vsak okus: namizni nogomet ali biljard 12, 99 €, Trittlco puzzle 3 - delni komplet s 500 deli za 7, 99 €, prstni bobni 9, 99 €, namizni bowling iz lesa z nastavljivo rampo 5, 99 €. Igralca, ki se še navajata na večjo pozornost slovenskega občinstva, sta brez razmisleka odgovarjala na najrazličnejša osebna vprašanja, med drugim smo izvedeli, kaj najbolj razjezi Roberta, česa se boji in s katero pesmijo se najbolj poistoveti. Katera je bila njegova najljubša igra v otroštvu? Igra in ustvarjanje.

november 2016 oldfriend12. TA IGRA JE KR FAJNA.

POVEZANE KNJIGE