Domala normalen

Domala normalen - Andrew Sullivan | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Andrew Sullivan
DIMENZIJA
3,86 MB
IME DATOTEKE
Domala normalen.pdf
ISBN
1738668597645

OPIS

Citiranje je v skladu z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah (Uradni list RS, št. 16/07 - uradno prečiščeno besedilo, 68/08, 110/13, 56/15, 63/16 - ZKUASP), dovoljeno z navedbo podatkov o viru. * Med knjižnimi novostmi predstavljamo novo pesniško zbirko Braneta Mozetiča, ob izidu dveh novih pesniških zbirk smo se pogovarjali s Cirilom Berglesom, razpravljali pa smo tudi z ameriškim republikanskim gejem Andrewom Sullivanom, avtorjem sporne knjige »Domala normalen: Argument o homoseksualnosti«, ki je pred kratkim izšla v slovenskem prevodu; Še huje je bilo na križišču proti Gozdu, kjer so križem kražem parkirana vozila domala povsem blokirala dostop do vasi, kar je botrovalo temu, da so se aktivirali prostovoljni gasilci PGD Gozd ter, kolikor je bilo pač v njihovi moči, začeli delati red in omogočili vsaj približno normalen dostop do svoje domače vasi. Iztočnice bomo našli v knjigah: L.

Kadar smo žalostni, se resda počutimo zapuščeni, trpimo zaradi izgube ali pa hrepenimo po osebi, ki je ni več, vendar naša sposobnost za veselje in užitek ni okrnjena, tudi naše upanje ne. Kot piše Roman Kuhar v predgovoru h knjigi Domala normalen Andrewa Sullivana, "akterji gibanja zahtevajo opustitev binarnih razmerij heteroseksualnost-homoseksualnost in moški-ženska ter se zavzemajo za redefinicijo esencialističnega razumevanja seksualnosti". Z zavračanjem kategorij "homoseksualnost" in "heteroseksualnost" promovirajo idejo biseksualnosti in notranje polimorfne, androgine človeške narave ter se oprejo na konstruktivistični argument, da so seksualne identitete zgolj ... Domala normalen : argument o homoseksualnosti / Andrew Sullivan ; [prevod Gorazd Jurman ; spremna beseda Roman Kuhar].

POVEZANE KNJIGE