Življenje na vratih hladilnika

Življenje na vratih hladilnika - Alice Kuipers | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Alice Kuipers
DIMENZIJA
4,45 MB
IME DATOTEKE
Življenje na vratih hladilnika.pdf
ISBN
5825618790710

OPIS

To je zelo bridka in ganljiva zgodba o vezeh med mamo in hčerko. Napisana je v obliki sporočil na hladilniku - nekatera so običajna, nekatera intimna, nekatera smešna in nekatera jezna. Predstavljajo devet mesecev v življenju 15 letne Claire in njene mame. Obe sta preveč zaverovani v svoje zaposleno življenje in se redko znajdeta skupaj v sobi. Pogovarjata se s sporočili, ki odslikavajo njuna življenja: šolski vsakdan, fante, delo in opravke, ki so del življenja. Vsakdanjost pa nenadoma postane vse kaj drugega, ko se v njunih življenjih pojavi kriza, ki bo redefinirala njun odnos in se odvila v sporočilih na vratih hladilnika.Izmenjava sporočil na hladilniku med mamo in hčerjo je metafora za izgubljanje življenja. To bi lahko poimenovali tudi poezija življenja. Brez opozorila nas špecerijski seznami, dogovori in opomini potisnejo v razmišljanje o izgubljenih priložnostih v naših življenjih: spregledani namigi o strahu in žalosti naših bližnjih in grozljiv šok ob spoznanju, ki je na žalost prepozno, da se čas ne vrne več in da je izgubljena priložnost izgubljena za vedno.

Življenja, v katerem najstniška hči Claire in njena prezaposlena mati komunicirata preko kratkih sporočil na vratih hladilnika. Claire živi vsakdanje življenje, vpeto med šolo in prijatelje. ŽIVLJENJE NA VRATIH HLADILNIKA Kuipers Alice.

Kilbourne: DRAGI ZAZA 11. C. Če pa niti čuječnost, potrpežljivost, listek s pametnimi besedami na vratih hladilnika in zdrava pamet ne bodo preprečili odpiranja vrat, vam preostane še, da pred tem naredite serijo poskokov na stol ali kavč, počepe, sklece ali trebušnjake ter se nato regenerirate z najljubšo vsebino hladilnika.

POVEZANE KNJIGE