Trubarjev album

Trubarjev album - Mihael Glavan | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Mihael Glavan
DIMENZIJA
11,80 MB
IME DATOTEKE
Trubarjev album.pdf
ISBN
7469056425252

OPIS

Primož Trubar (1508 – 1586) je začetnik slovenske književnosti in utemeljitelj našega jezika. Brez njega, pravijo nekateri, bi bila naša zgodovina drugačna ali pa je sploh ne bi bilo. Slovenščina bi na drug način, in najbrž dosti kasneje, stopila v družino razvitih svetovnih jezikov. Zato je prav, da s hvaležnostjo in s spoštovanjem blagrujemo njegov spomin.Dr. Mihael Glavan, dolgoletni vodja Rokopisnega oddelka Narodne in univerzitetne knjižnice v Ljubljani, v tej knjigi poznavalsko in izčrpno popelje bralca po sledeh Trubarjevega življenja od rodne Rašice do groba v nemškem Derendingenu. Od strani do strani spoznavamo okoliščine, v katerih je zorel »čudež prve slovenske knjige«, ki mu je izobraženi, nadvse delovni in širokopotezni mož dodal še naslednjih dvajset del v slovenskem jeziku, potem ko je skoraj polovico svojih let preživel v pregnanskem »Nigdirdomu«.Glavanovo monografijo, v kateri je nanizano tako rekoč vse, kar se je do današnjih dni dognalo o življenju in delu Primoža Trubarja, bogatí več kot 300 slikovnih prilog, na katerih spoznavamo kraje, v katerih je živel, njegove sodobnike in dela, ki jih je ustvaril. Polovica je bila posnetih prav za to priložnost.

Hotel ideal to discover Laško and surroundings. Our hotel will provide pleasure for those, who want to feel the beautiful moments associated with conducting birthday, weddings, christenings. Slovenija se je leta 2008 spominjala 500-letnice rojstva reformatorja in začetnika slovenskega knjižnega jezika Primoža Trubarja (1508-1586).

Trubarjevo delo za povezavo s Hrvaško. Novi testament v glagolici.

POVEZANE KNJIGE