Tri zvezde

Tri zvezde - Lev Detela | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Lev Detela
DIMENZIJA
12,76 MB
IME DATOTEKE
Tri zvezde.pdf
ISBN
6615452558156

OPIS

Celjski grofi z Veroniko Deseniško so slovenska zgodovina in mitologija; Veronika je poleg desetnice in lepe Vide najizrazitejši ženski lik te mitologije. Župančič kot avtor drame o Veroniki je v njej iskal rojstvo »slovenske duše«, čeprav ni zanesljivo niti to, da priimek Deseniška izvira iz hrvaškega Desinića (pri Kumrovcu). Širina zmeraj navzočega Detelovega »integralizma«, ki iz literarne prakse ne izganja nobenega vidika med avantgardizmom in »večernicami« (dva romana v Mohorjevi seriji Družinske večernice), pri tem pa zmeraj ostaja v identitetnem obzorju lastne poetične vizije, se v Treh zvezdah zaokroži in razraste v mogočno prozno poemo – roman o (dveh) celjskih grofih in Veroniki Deseniški.

odlikuje nas široka ponudba tradicionalnih slovenskih jedi,... Gostišče TRI ZVEZDE, Kocevje. 1.472 všečkov · O tem govorijo 4 osebe · 259 oseb je bilo tu.

odlikuje nas široka ponudba tradicionalnih slovenskih... GOSTILNA TRI ZVEZDE ERIKA KURE S.P., Pri Unionu 32, 1330 Kočevje. Davčna in matična številka, poslovni in finančni podatki podjetja v poslovnem asistentu bizi.si. V nastanitvi Guest House Tri Zvezde si lahko vsako jutro privoščite kontinentalni zajtrk.

POVEZANE KNJIGE