Tadejev dež

Tadejev dež - Orlando Uršič | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Orlando Uršič
DIMENZIJA
9,81 MB
IME DATOTEKE
Tadejev dež.pdf
ISBN
6643262840711

OPIS

Uršičev drugi roman je postavljen v avtorjevo rojstno okolje iz časov delavstva in razvoja težke industrije. Osrednji lik pripovedi je mladi Tadej, ki - odkar ga je zapustila mati cirkusantka - živi z očetom v proletarski baraki na Koroški Beli pri Jesenicah, le streljaj od jeseniške železarne, kjer si je v tistem času okoliško prebivalstvo po večini služilo kruh. »Nekoč je živel deček, ki je sovražil olje«, se prične razvojni roman iz časov proletar...

3 1 UVOD Raziskava Ţenska in druţba v sodobnem slovenskem romanu je osredotočena na opazovanje ţenske literarne osebe v izbranih sodobnih slovenskih romanih. Pri izbiri Razvojni roman, poznan tudi kot vzgojni roman ali izobraževalni roman, je vrsta romana, v katerem se duhovni razvoj junaka prikazuje skozi učenje in življenjske izkušnje in ga spremlja od otroštva dalje.

POVEZANE KNJIGE