Od Krna do Rombona

Od Krna do Rombona - Lovro Galić, Darja Pirih | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Lovro Galić, Darja Pirih
DIMENZIJA
8,89 MB
IME DATOTEKE
Od Krna do Rombona.pdf
ISBN
2178398344122

OPIS

Knjigo Od Krna do Rombona je izdal Tolminski muzej v sodelovanju z Ustanovo \"Fundacija Poti miru v Posočju\". V njej je podrobno predstavljeno dogajanje v času bojev na soški fronti na območju današnjih občin Bovec in Kobarid.Vsebinsko je knjiga razdeljena na tri večje sklope. V prvem avtor Lovro Galić obravnava dogodke v letih 1915-1917 in natančno razloži vojni ustroj na obravnavanem območju. Drugi sklop tvorijo seznami padlih avstro-ogrskih vojakov na odseku IV (Krn - Predel). Avtorica tretjega sklopa, Darja Pirih, je v prispevku Dan pojutrišnjem namenila večjo pozornost domačinom, ki so morali na bojišča daleč proč od doma. Izdelala je szname padlih in pogrešanih krajanov v katerih je zajeto 644 krajanov iz občin Kobarid in Bovec.Knjiga vsebuje bogato slikovno gradivo. Prvič so objavljeni posnetki neznanega častnika ljubljanskega domobranskega polka LIR 27 iz obdobja, ko je polk branil položaje med Šmohorjem in Lemežem (jesen-zima 1915-1916). Objavljeni so še posnetki iz arhiva dunajskega Vojno zgodovinskega muzeja ter fotografije iz zbirke Mirka Kurinčiča. Za lažje razumevanje vojaških dogodkov so dodane kartografske priloge.

15.00 € ... družine z otroki do 15 let: 7 € skupine odrasli, upokojenci: 3 € ... Od Krna do Rombona 1915—1917 Vsebinsko je knjiga razdeljena na tri večje sklope.

u Zimskim bitkama za Karpate izgubljeno je još Od Krna do Rombona 1915—1917. 15.00 € ...

POVEZANE KNJIGE