Morska katedrala

Morska katedrala - Ildefonso Falcones | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ildefonso Falcones
DIMENZIJA
11,67 MB
IME DATOTEKE
Morska katedrala.pdf
ISBN
1633165065948

OPIS

Razkošen zgodovinski roman o svobodi, ljubezni, vojni, izdaji, kugi, antisemitizmu in inkviziciji v 14. stoletju. Srednjeveško mesto Barcelona doživlja zlato dobo razcveta. Njeni najrevnejši meščani kamen za kamnom gradijo veličastno cerkev ob morju – Morsko katedralo, ki nastaja s trudom ljudstva za ljudstvo. V njeni senci spremljamo življenje Arnaua, ki se skupaj z očetom zateče v mesto pred neusmiljenim fevdalnim gospodom in si skuša prislužiti svobodo. Po lakoti, kugi in mladostni ljubezni se Arnauovo življenje nosača kamenja postavi na glavo, ko ga kralj Pedro III. zaradi poguma v bitki razglasi za barona in ga prisili v poroko z Elionor, ki je Arnau ne ljubi. Njegov novi status uglednega menjalca denarja in morskega konzula pa ni povšeči njegovim nasprotnikom, ki se zarotijo proti njemu in mu nakopljejo na glavo inkvizicijo.Arnauova pot od sužnja do plemiča je zgodba o borbi med dobrim in zlom, v kateri se Cerkev spopada z državo in brat z bratom.

Tudi samo potovanje. Ma, glavno je, da se potuje. Španija v 16.

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti. Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

POVEZANE KNJIGE