Kar mi leži na duši

Kar mi leži na duši - Marcela Serrano | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Marcela Serrano
DIMENZIJA
5,64 MB
IME DATOTEKE
Kar mi leži na duši.pdf
ISBN
8536989967327

OPIS

Kar mi leži na duši je zgodba o deželi in zgodba o ženski. Dežela je Chiapas, najjužneje ležeča zvezna država v Mehiki, ženska je Camila, Čilenka ranjene duše, ki se poda v Mehiko iskat pot iz svoje bolečine. Skozi njeno dojemanje in njeno osebno zgodbo je predstavljen družbenopolitični položaj Chiapasa in posredno vse Latinske Amerike. Ob linearni zgodbi, v kateri Camila v iskanju svoje identitete prispe iz Washingtona v Chiapas, se odvija zgodba o zapatistih in njihovih simpatizerjih, o Indijancih v pozabljenem delu sveta, o njihovem iskanju identitete. Osebna, ženska pripoved tako postane pripoved sleherne Latinoameričanke in slehernega Latinoameričana, pripoved Chiapasa pa pripoved Latinske Amerike.Čilska umetnica in književnica Marcela Serrano je ena najprepoznavnejših predstavnic latinskoameriškega novega romana v Čilu in vsej Latinski Ameriki. Rodila se je v Santiagu de Chile leta 1951. V mladosti se je politično angažirala kot članica levice in zagovornica pravic žensk, po državnem udaru leta 1973 pa je zapustila Čile in nekaj let živela v Rimu. Doslej je objavila sedem romanov in dve kratki zgodbi. Za svoj prvi roman, Nosotras que nos queremos tanto (Me, ki se imamo tako rade, 1991) je 1994 prejela nagrado Sor Juana Inés de la Cruz, ki jo na knjižnem sejmu v Guadalajari v Mehiki podelijo najboljši pisateljici za delo v španščini. Roman Kar mi leži na duši ji je leta 2001 prinesel drugo nagrado Planeta.

Ali pa vpišite ime Všeč mi je 0 ... Zgodbice.net so mesto domišljije in fantazije ter svobode, da zapišemo to kar nam leži na duši, da predstavimo svetu svojo ustvarjalnost in veličino slehernega izmed nas. V kolikor Vas na portalu kaj moti ga prosim nemudoma zapustite in se nanj ne vračate več.

Zapisano ali prebrano pa je tisto, kar lažje "slišimo" oziroma "povemo". In pogosto pozabimo nase. Nekaj mi leži na duši...

POVEZANE KNJIGE