Drevo brez imena

Drevo brez imena - Drago Jančar | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Drago Jančar
DIMENZIJA
12,54 MB
IME DATOTEKE
Drevo brez imena.pdf
ISBN
1576498022435

OPIS

Drevo brez imena je pripoved o človeku, ki se mu spodmaknejo tla pod nogami. Arhivar Lipnik zavzeto raziskuje dokumente o vojnih strahotah in erotičnih dogodivščinah. Pri tem kot zgodovinar zapolnjuje vrzeli v arhivskem gradivu, kot moški z domišljijo pa nadgrajuje erotične prizore. A njegovo zanimanje se razraste čez običajne meje, tako da izgubi občutek za prostor in čas. Njegov spomin začne naplavljati dogodke iz preteklosti, ne da bi jih opremljal z datumi. Kmalu ne ve več, kaj iz preteklosti ga v resnici zadeva in kaj ne. Kljub potopitvi v vzporedno resničnost pa ga nikoli zares ne zapusti spomin na mlado učiteljico v lepi beli bluzi – na brezpogojno, smrtno resno deško zaljubljenost.V romanu se na zgodovinskem ozadju druge svetovne vojne izrisujejo pretresljive in ganljive zgodbe o ranjenih ljudeh in le redki so bralci, ki se jih ne dotakne njihova psihološka globina.Roman je prvič izšel leta 2008 v zbirki Euroman. Doslej je bil preveden v hrvaščino, nemščino, ukrajinščino, madžarščino, albanščino, angleščino in turščino.

Drevo brez imena V Jančarjevi prozi se pogosto srečujemo z ljudmi, ki se dušijo v prepolnem svetu, in tako je tudi v romanu Drevo brez imena. Janez Lipnik bi rad bil sam in deloval po svoje, vendar ga množica vedno stisne v kot.

V zadnjih tednih je sicer knjiga dobila nekaj medijske pozornosti, saj je prišla v finale izbora za nagrado Kresnik. Drago Jančar: Drevo brez imena Modrijan, Ljubljana 2008, 23 € ... ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

POVEZANE KNJIGE