Angie

Angie - Janja Vidmar | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Janja Vidmar
DIMENZIJA
5,49 MB
IME DATOTEKE
Angie.pdf
ISBN
6958335386021

OPIS

Če sledimo veljavnim literarno-teoretskim oznakam, lahko rečemo, da je Angie problemski roman. Glavna junakinja je najstnica Angie, ki živi sama z mamo, nikoli odraslo hipijevsko frfulo, in njenimi nenehno menjajočimi se ljubimci, brez očeta, ki se je lepega dne usedel na avion in šel na koncert Rolling Stonesov, s katerega se ni vrnil nikoli več. Doma je pustil nevrotično ženo, najstniško hčer z jasno izraženo potrebo po starših in motor, zaradi katerega je mama še vedno prepričana, da se bo vrnil. »Nikoli ne bi odšel brez Harleyja,« pijana ponavlja še leta po tistem, ko je Angie že davno sprejela dejstvo, da očeta ne bo več nazaj. »Mami ne prenese resnice,« se glasi Angijin odgovor na njeno blaznenje. »Jebiga, včasih so starci tako krhki in ranljivi, da jih je treba obvarovati pred krutostjo sveta.«Iz spremne besede Ane DušaJanja Vidmar, doma in v tujini večkrat nagrajevana avtorica, s svojo problemsko literaturo mlademu bralcu nudi individualno izkušnjo etičnega. V Mariboru ji nizki honorarji, najstniška hči in debelušni mačkoni nudijo odlične pogoje za ustvarjanje. Če ji bližnji hrib z vinogradi ne zgrmi na hišo, bo še lep čas trn v peti raznim zagovornikom katekizma za domačo rabo. Napisala je več kot 40 mladinskih del, scenarijev, radijskih iger in zbirk kratke proze. Njen opus je izjemen in njeno prizadevanje za dvig bralne kulture mladih neprecenljivo.»Jebe se meni za predsednike, pisatelje, poslance in stranke … Pa za Iran in njihov nuklearni program. Pa za povojne poboje. Za rejunjon Pop Designa. Za globalno segrevanje. Jebe se mi za Afganistance, njihova makova polja, telebanska jajca, islamske skrajneže in talce. Jebe se mi za desne, leve, sredinsko leve, sredinsko desne, narkomanijo, za srbski ponos in kamikaze na slovenskih cestah. Jebe se mi za storilce in žrtve. Jebe se mi za Piranski zaliv. Za Japonce in njihove samomore. Pa za naše tudi. Za enajsti september in šesti april, to je mimogrede moj rojstni datum. Jebe se mi za Dženifer, Brada, njune seksualne probleme pa tisto pičko od Angeline. Jebe se mi za Tita in Paris Hilton. Za kolumnajzarje, komunajzarje, komunalce in komunikologe. V bistvu se mi jebe za celi svet.«Tetoviran križ sumljivega izvora na Paksovi rami ni bil obrnjen narobe, dedkove oči pa.

"Well done," is all have to say if you're reading this. Well done, you.

When she finds out she's pregnant - by her boyfriend, Vinnie, she decides she'll have the baby; but not Vinnie as a husband. This turns the entire close-knit neighborhood upside-down and starts Angie on a journey of self-discovery. But Angie, Angie You can't say we never tried Angie, you're beautiful, yeah But ain't it time we said goodbye? Angie, I still love you Remember all those nights we cried? All the dreams we held so close Seemed to all go up in smoke Let me whisper in your ear Angie, Angie Where will it lead us from here? Oh, Angie, don't you weep The latest tweets from @angie_indie ENGIE supports industries in increasing their competitiveness and fulfilling the transition of their assets and processes to zero carbon.

POVEZANE KNJIGE