Zgiban prek Mure

Zgiban prek Mure - Klarisa M. Jovanović | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Klarisa M. Jovanović
DIMENZIJA
8,84 MB
IME DATOTEKE
Zgiban prek Mure.pdf
ISBN
8941394045147

OPIS

V tržaški mladinski reviji Galeb je objavila precej etnografskih prispevkov, med drugim tudi o mitoloških bitjih Istre, pa pravljice s področja ... Recenzija Bukla. Klarisa Jovanović, znana prevajalka iz novogrščine in južnoslovanskih jezikov ter interpretka uglasbene poezije in mediteranskih ljudskih pesmi, se je kot pesnica prvič predstavila leta 2007 s pesnitvijo Zgiban prek Mure (nominirana za najboljši prvenec).

Na objavo čaka njena tretja knjiga poezije, IZGNANA. Klarisa Jovanović bo na Prangerju sodelovala z zbirko Zgiban prek Mure, Nataša Velikonja z zbirko Poljub ogledala, Jana Putrle Srdić z Lahko se zgodi karkoli, Vida Mokrin Pauer pa z zbirko Upoštevaj kvante!. Med izbranimi so še Andrej Medved z zbirko Ekloge, Milan Jesih s Tako rekoč, Karlo Hmeljak z zbirko Dve leti pod ničlo, Borut ... Jovanovičeva je leta 2007 nase opozorila kot pesnica z zbirkama Zgiban prek Mure in Kimono.

POVEZANE KNJIGE