O lepoti

O lepoti - Zadie Smith | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Zadie Smith
DIMENZIJA
8,96 MB
IME DATOTEKE
O lepoti.pdf
ISBN
8916251275486

OPIS

Howard Belsey, v Ameriko preseljeni Anglež, je liberalen univerzitetni profesor umetnostne zgodovine in velik preučevalec Rembrandta. Pa tudi oče treh otrok, mož nekoliko manj izobražene in temnopolte Kiki in človek, ki ga muči kriza srednjih let. Otopelost njegove vsakdanjosti razburka prihod gostujočega profesorja Montaguea Kippsa in njegove družine. Kipps je konzervativen torijec in umetnostni zgodovinar, ki se po čudnem naključju prav tako ukvarja s preučevanjem Rembrandta. Konflikt se zdi neizogiben …Roman, s katerim je Zadie Smith znova dokazala, da sodi med najboljše romanopisce nove pisateljske generacije.Pisateljica je za roman prejela nagrado Orange, bila nominirana za bookerjevo nagrado, preveden pa je v več kot 20 jezikov.Roman razkriva napetosti med protagonisti zaradi različne rasne in religiozne pripadnosti ter politične, ideološke in spolne usmeritve ter se sprašuje, v kolikšni meri pripadnost določeni skupini determinira posameznika.ZADIE SMITH je britanska pisateljica jamajškega porekla, ki se je na zemljevid svetovne literature vpisala s prvencem Beli zobje. Zanj je prejela številne nagrade ter si prislužila naziv protagonistke mlade pisateljske generacije.

Nujna je obnova zaščitnega plašča/ bariere kože, z namenom, da ... Avtorji: Franc Planinšek, Nevio Medved, Igor Višnjar, Marija Pfeifer, Vesna Milek, Vesna Godina, Edvard Kovač. Iz vsebine: Lepota - Staranje in življenjski slog - Hormoni - Psihosocialni vidiki estetske kirurgije - Posegi: obraz, dojke, oblikovanje telesa - Vesna Milek: O lepoti kar tako - Vesna V.

14620. Vrijednost ljepote je u beskrajnoj raznolikosti vidova u kojima nam se javlja.

POVEZANE KNJIGE