Noč

Noč - Elie Wiesel | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Elie Wiesel
DIMENZIJA
10,20 MB
IME DATOTEKE
Noč.pdf
ISBN
1795945965583

OPIS

Elie Wiesel v Noči, prvoosebnem memoarskem pisanju, opisuje svoje izkušnje, izkušnje 15-letnega dečka, v času nacistične okupacije v judovskem getu v Sighetu (Romunija), likvidacijo geta, deportacijo v Auschwitz in nato Buchenwald. Njega mati in dve mlajši sestri sta umrli, njegov oče pa je umrl tik pred osvoboditvijo koncentracijskega taborišča aprila 1945. Prav iz tega časa pa so tudi najbolj pretresljive strani avtobiografskega romana. Po vojni je Elie Wiesel študiral v Parizu in postal novinar. Njegovo delo Noč je s svojo izjemno sporočilnostjo in pomenom o svetu brez človečnosti, brez pravic, o moralni odgovornosti vsakogar izmed nas, postalo temeljno delo vsake literature in je prevedeno v več kot 30 jezikov. Zdaj tudi v slovenščino.Elie Wiesel je pisatelj, novinar, Nobelov nagrajenec za mir za leto 1986, predsednik ameriške komisije za holokavst ter soustanovitelj in predsedujoči član Sklada za človečnost (Foundation for Humanity).

Trenutno pregledujejo ... Berlusconi po padcu preživel noč v bolnišnici Rim, 11. februarja - Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi je ponoči padel v svoji rezidenci v Rimu, zaradi česar je moral noč preživeti v bolnišnici, je danes sporočila njegova stranka Naprej Italija. DAN NOČ-škatla (1).docx; Prenesi mapo.

Pomembno je, da zazspimo radostni, veseli, srečni in mirni. Naj vam misli za lahko noč pomagajo prebuditi zavedanje, da je v vašem življenju ... Noč knjige v izrednih razmerah Ker je torej druženje v živo omejeno, se selimo na domove, v naravo in v virtualne svetove.

POVEZANE KNJIGE