Na poti v Babadag

Na poti v Babadag - Andrzej Stasiuk | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Andrzej Stasiuk
DIMENZIJA
10,8 MB
IME DATOTEKE
Na poti v Babadag.pdf
ISBN
3398381185837

OPIS

Knjiga esejev Andrzeja Stasiuka Na poti v Babadag (2004) vsebuje literarne zapise s potovanj po, kot jo imenuje pisatelj, pozabljeni Evropi: Poljski, Slovaški, Madžarski, Romuniji, Sloveniji, Albaniji in Moldaviji. Stasiukove poti se začenjajo v Karpatih, zakrožijo po dvorišču njegove Srednje Evrope, se včasih razpotegnejo tudi na Balkan, v Albanijo, in se v loku vrnejo v njegovo karpatsko domovino. Na njih so kot jagode na paternoštru nanizana imena krajev in zdi se, da so njihova magična vloga, moč in ves njihov pomen zbrani v pozvanjanju teh imen. Iz knjige ne bomo izvedeli, kakšen je Babadag, kraj s čarobnim turškim imenom, ki mu dolguje svoj zagonetni, pravljični naslov. Zaman bi pričakovali, da bomo v njej brali o resničnih krajih, ki nas bodo tam nekje počakali, da zberemo čas in pogum in jih še sami obiščemo. Babadag nas ne čaka nikjer.

september 2015 Včasih pa, ko sedim nad tako prozo, kot je na primer Na poti v Babadag ali nad romani, pa je to nekaj čisto drugega, nekaj duhovnega, igranje z besedami, opisovanje telesa resničnosti z njimi. Življenje pisatelja je definitivno dvojno življenje.

Kot je v pogovoru s poljskim gostom dejal urednik zbirke Beletrina Mitja Čander, vzhodnoevropski intelektualci običajno potujejo v zahodne prestolnice ter opisujejo trk s tamkajšnjo paradigmo. Gora Babadag je visoka 1965 m. Ker sem pet dni pred začetkom tečaja želel narediti že kakšen polet, sem se obrnil na agencijo SkySports, ki ima svoj lokal na glavni promenadni ulici.

POVEZANE KNJIGE