Dragi Srečko

Dragi Srečko Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
9,54 MB
IME DATOTEKE
Dragi Srečko.pdf
ISBN
9415776951588

OPIS

Neobjavljena pisma Srečku Kosovelu predstavljajo dragocen dokument, ki omogoča še dodatno poznavanje in poglabljanje ene ključnih osebnosti slovenskega prostora v dvajsetih letih prejšnjega stoletja. Ta pisma pa obenem postavljajo Kosovela in njegove sodobnike-dopisovalce v kontekst zgodovinskega, kulturnega, miselnega, literarnega, estetskega dogajanja v Evropi.Tržačanka Tatjana Rojc se v glavnem posveča literarni kritiki in primerjalni književnosti. Posebno pozornost je namenila slovenskemu pesništvu ter opusu Srečka Kosovela, Borisa Pahorja, Alojza Rebule in Miroslava KošutePredava slovenski jezik in književnost na goriškem sedežu videmske Univerze, sodeluje pa tudi z drugimi Univerzami doma in tujem. Svoje izsledke je objavila v monografskih publikacijah ter v slovenskih, italijanskih in nemških časnikih, revijah in zbornikih. Od leta 1980 je stalna sodelavka slovenskih sporedov Deželnega sedeža RAI za Furlanijo Julijsko krajino.

Študija prispeva k boljšemu razumevanju pisem in s tem Kosovela in njegovih dopisovalcev v širšem kontekstu zgodovinskega, kulturnega, miselnega, literarnega dogajanja v ... Knjiga Dragi Srečko ... s podnaslovom Neobjavljena pisma Srečku Kosovelu, ki so jo izdali pri Goriški Mohorjevi založbi, prinaša še en vpogled v svet enega največjih slovenskih pesnikov.

Pisali boste samo 20 minut. Tako da še malo ponovite.

POVEZANE KNJIGE