Balada za Selmo

Balada za Selmo - Željko Jugović | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Željko Jugović
DIMENZIJA
4,25 MB
IME DATOTEKE
Balada za Selmo.pdf
ISBN
5392143290166

OPIS

Glavni junak romana Balada za Selmo je nabit s strastmi in nagoni, ki določajo in usmerjajo njegovo življenje skoraj neodvisno od njegove lastne volje, kar mu povzroča nenehno trpljenje, ki ga peha v vse temačnejša brezna trpljenja. V iskanju izhoda iz ujetosti in podrejenosti vsakdanu in hedonizmu, ki se sprevrača v golo spolnost, se poda v boj za lastno svobodo. Roman podaja poglobljen pogled na usodo posameznika, ki se prepleta z reminescencami na vojno v Bosni …Željko Jugovič jev svoji pisateljski karieri objavil številne humoreske in popotne zgodbe (Republika, Slovenske novice, Primorske novice, Svet in ljudje …), preizkusil se je tudi kot pesnik (Primorska srečanja) in avtor poletnih zgodbe (Primorske novice). Roman Balada za Selmo, ki ga je pisal kar tri leta, je njegov romaneskni prvenec. Živi in dela na Obali.

Join Facebook to connect with Aleksander Seifert and others you may know. Facebook gives people the power to share and makes the world more open and connected. Skladba Selma je ena najbolj znanih skladb skupine Bijelo dugme, ki je izšla leta 1974 na njihovem prvem albumu Kad bi bio bijelo dugme.Uglasbil jo je Goran Bregović, odpel pa Željko Bebek.Medtem ko pesem letos praznuje 45 let, pa je prava Selma, ki je navdihnila pesem, te dni praznovala dvakrat toliko.

Vljudno vabljeni v ponedeljek 18.06.2007 ob 20h v Caffe Ziraldo v Kopru na javno predstavitev knjige in pogovor z avtorjem Željkom Jugovićem. Aleksander Seifert is on Facebook. Join Facebook to connect with Aleksander Seifert and others you may know.

POVEZANE KNJIGE