Tragedija v Turski gori

Tragedija v Turski gori - Iztok Tomazin | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Iztok Tomazin
DIMENZIJA
3,99 MB
IME DATOTEKE
Tragedija v Turski gori.pdf
ISBN
8211805490229

OPIS

10. junija 1997 se je zgodila najhujša nesreča v zgodovini slovenskega gorskega reševanja, ki je pretresla slovensko in mednarodno javnost. Med vajo reševanja s helikopterjem nad Okrešljem se je smrtno ponesrečilo pet odličnih gorskih reševalcev: Mitja Brajnik, Luka Karničar, dr. Jani Kokalj, Rado Markič in Boris Mlekuž. Knjiga »Tragedija v Turski gori« je posvečena njihovemu spominu in zahtevnemu poslanstvu slovenskih gorskih reševalcev.Iskrene in pretresljive pripovedi ter razmišljanja udeležencev in očividcev ter drugih z nesrečo prizadetih ljudi nas ob pomoči bogatega fotografskega gradiva popeljejo v svet gorskega reševanja. Prikazujejo dramatične dogodke pred nesrečo, med njo in po njej. Avtor knjige je prim. Iztok Tomazin, alpinist, himalajec, gorski vodnik, literat, predvsem pa gorski reševalec, eden od najaktivnejših in najbolj izkušenih zdravnikov Gorske reševalne zveze Slovenije. Med 40 sodelavci so gorski reševalci, zdravniki, člani posadke helikopterja in svojci ponesrečenih.

junija 1997, zapisal avtor Iztok Tomazin, zdravnik in tudi sam gorski reševalec. V tragediji sta ugasnili tudi življenji Jezerjanov Luke Karničarja in Rada Markiča. Brez natančnega pregleda je bilo jasno, da nikomur ni pomoči," je v knjigi Tragedija v Turski gori dogajanje nad Okrešljem opisal zdravnik in gorski reševalec Iztok Tomazin.

Št. strani: 260 Vezava: Trda Format: 16,5 x 23,5 cm Tako je v uvodu h knjigi Tragedija v Turski gori, ki govori o tragični nesreči gorskih reševalcev med vajo na Okrešlju 10.

POVEZANE KNJIGE