Tihožitja in grimase

Tihožitja in grimase - Blaž Lukan | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Blaž Lukan
DIMENZIJA
5,69 MB
IME DATOTEKE
Tihožitja in grimase.pdf
ISBN
6891650816690

OPIS

18,50€ Prikazujem 1 do 8 od 8 (1 strani) Slovenska dramaturgija: dramaturgija kot gledališka praksa (2001), Tihožitja in grimase: gledališke ekspresije (2007), Performativne pisave: razprave o performansu in gledališču (2013), Turški lok: razprave o slo venski drami (2019) ter souredil knjigi Dinamika sprememb v Kot povzame knjižna izdaja teh besedil Tihožitja in grimase (Aristej, 2007), v njih "igralci niso spregovorili skozi neki opis ali psihologijo, ampak skozi svoje telo in njegovo življenje". Tako Lukan izpelje odmik od linearnega postopka gledališke kritike.

V humanistični zbirki Dialogi pa je izšla knjiga dramaturga in gledališkega kritika Blaža Lukana Tihožitja in grimase s podnaslovom Gledališke ekspresije, v ... Znani gledališki kritik in dramaturg Blaž Lukan je v portretu igralke v knjigi Tihožitja in grimase med drugim zapisal, da Čušinova "ne fascinira v trenutku, temveč počasi vdira v našo zavest in po njej poplesuje (na odru nikoli), nam ne da miru, da se moramo tudi po končani predstavi še kar ukvarjati z njo". Danes, petindvajset let kasneje, je kritiška situacija precej podobna, a omeniti velja zbirko igralskih portretov Tihožitja in grimase Blaža Lukana, ki zadane v točno tisto srčiko, ki jo omenja gornji citat. Ob jubileju MGL se tudi mi lotevamo zapolnjevanja praznine, ki jo puščajo dnevne kritike, ki igralske kreacije le nakažejo. Novi deli Möderndorferja in Lukana.

POVEZANE KNJIGE