Propad civilizacij

Propad civilizacij - Jared Diamond | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jared Diamond
DIMENZIJA
5,44 MB
IME DATOTEKE
Propad civilizacij.pdf
ISBN
4742414258219

OPIS

uri vabljeni v veliko dvorano Ipavčevega kulturnega centra Šentjur na predavanje Vzpon in propad civilizacije Majev. Ljudstva, ki jih označujemo s skupnim imenom Maji, so ustvarila eno najbolj sijajnih ... Jared Diamond, profesor geografije na Kalifornijski univerzi in eden največjih zvezdnikov poljudnoznanstvene literature, je v svojih prelomnih svetovnih uspešnicah Puške, bacili in jeklo ter Propad civilizacij preoblikoval naše razumevanje vzpona in propada civilizacij.

Najprej je predstavljal nekakšno razsvetljensko antitezo fevdalni družbi srednjega veka.Tako so jo razumeli zlasti francoski enciklopedisti.Danes je to obsežnejši pojem, ki vključuje različne faze in načine materialnega, intelektualnega in moralnega razvoja ... Med iskanjem razlogov za propad civilizacije Majev, so znanstveniki oblikovali enotno mnenje, da so podnebne spremembe povzročile lakote in vojno, ki je vodila v pogubo. Ekipa strokovnjakov je oblikovala podrobno podnebno karto, ki zajema obdobje 2000 let ter vsa sušna in deževna obdobja v današnjem Belizeju.

POVEZANE KNJIGE