Nočni cvet

Nočni cvet - Borut Spacal | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Borut Spacal
DIMENZIJA
7,59 MB
IME DATOTEKE
Nočni cvet.pdf
ISBN
9594234515118

OPIS

Lojze Spacal, slikar in grafik, se je rodil v Trstu leta 1907. Otroška leta je preživel v precejšnji revščini. Kot mnoge Slovence in antifašiste je tudi njega doletelo preganjanje in zapori. Izredna vztrajnost ga je vendarle pripeljala do uspeha. Dokončal je študij slikarstva in se v petdesetih letih dokončno uveljavil. Lojze Spacal je umrl leta 2000.V njegovih delih se prepletajo najrazličnejše teme, vendar je najbolj ljubil motive iz bližnje Istre in Krasa. Njegove umetnine so sedaj razstavljene po galerijah in muzejih širom po svetu. V prostorih štanjelskega gradu je njegova stalna razstava.Sinovi spomini so povsem drugačni od tistih, s katerimi se običajno ukvarjajo umetnostni kritiki. Pripoved nam približa Spacala kot umetnika, predvsem pa kot očeta in človeka v njegovih mračnih in srečnih trenutkih. Njegova umetnost nam bo tako bližja in bolj razumljiva.

Knjiga spominov o uglednem umetniku, slikarju in grafiku Lojzetu Spacalu izpod prstov njegovega sina Boruta Spacala, ki nas s toplo sinovsko ljubeznijo popelje skozi življenjsko zgodbo slavnega očeta. Javnosti znani podatki se prepletajo s številnimi fotografijami in intimnimi življenjskimi ... Nočni cvet.

Primeren je za vse tipe kože. Navodila za uporabo. Nočni cvet (Eva V.

POVEZANE KNJIGE