Kurdi

Kurdi - Günther Deschner | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Günther Deschner
DIMENZIJA
9,27 MB
IME DATOTEKE
Kurdi.pdf
ISBN
2856847562600

OPIS

Kurdi, narod brez države je nenavadna knjiga. Pripoveduje zgodbo o razvoju raztresenega naroda, ki je imel med prebivalci Bližnjega vzhoda manj možnosti, da se oblikuje v nacionalno državo, kot Palestinci. Günther Deschner pa pripoveduje, kako so politični obupanci z roba svetovne politike v nekaj desetletjih prišli zelo blizu temu, da razglasijo samostojno državo. Najbolj presenetljivo je, kako je vsakomur, kdor je sledil razvoju dogodkov na Balkanu na prelomu tisočletja, lahko razumljiva zgodba iz krajev, ki veljajo za skrivnostne in nedostopne. Ervin Hladnik-Milharčič, iz predgovora k slovenski izdaji

Aliyê kurdî di danûstandinan de Mîna kurdan. Kurdi & Co. is a noted Palestinian firm with particular experience in real estate and litigation.

Čeprav so narod z lastno zgodovino, kulturo in jezikom, jim nihče ne prizna pravice do avtonomije, kaj šele do samoodločbe. Govorijo kurdščino.

POVEZANE KNJIGE