Kako brati Jaka Racmana

Kako brati Jaka Racmana - Ariel Dorfman, Armand Mattelard | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ariel Dorfman, Armand Mattelard
DIMENZIJA
12,50 MB
IME DATOTEKE
Kako brati Jaka Racmana.pdf
ISBN
4234509487993

OPIS

Kaj imajo skupnega samostalniki iz naslova? Vse besede se začnejo z isto črko, po drugi strani pa so to tudi pojmi, ki prav dobro definirajo svet našega tokratnega portretiranca. (Ariel Dorfman in Armand Mattelart, Kako brati Jaka Racmana, Maska 2007, NB) Ko se je kitajski predsednik Jiang Zemin minuli teden mudil v JAR in je poskušal na vsakem koraku pokazati globoko razumevanje za probleme celotne afriške celine, je kitajski tisk poskušal ustvariti vtis, da se je v zunanji politiki te države tretji svet spet ... A najbrž ni treba poudarjati, kako naporno in dolgočasno je tovrstno »navzkrižno zasliševanje« medija, ki je v prvi vrsti namenjen sprostitivi. Od tod ni težko razumeti, zakaj sta se najbolj znana lika Roberte Gregory, jezna in napadalna vešča Bitchy Bitch ter zakompleksana in v slavo preteklih lezbičnih bojev zagledana Bitchy Butch ... Nekakšno vmesno področje še sprejemljivega, za obe strani znosen kompromis, je bil Zabavnik, s stripi, različnimi in bolje natisnjenimi, ter še z nekaj drugimi rubrikami, zanimivostmi tipa saj ni res pa je in podobnim.

Imperialistična ideologija v Disneyjevih stripih je pod naslovom Para Leer al Pato Donald prvič izšla leta 1971 v Čilu, v fašističnem obdobju pa je bila skupaj z drugo literaturo prepovedana in sežgana. KAKO BRATI JAKA RACMANA. Imperialistična ideologija v Disneyevih stripih- Dorfman, Mattelart.

POVEZANE KNJIGE