Trst in slovenski čas

Trst in slovenski čas - Boris Pahor | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Boris Pahor
DIMENZIJA
6,95 MB
IME DATOTEKE
Trst in slovenski čas.pdf
ISBN
3051716937243

OPIS

Boris Pahor je bil od nekdaj glasnik slovenstva. Njegov pisateljski opus je prepojen z eksistencialno skušnjo zamejskega Slovenca na Tržaškem pod fašizmom, med drugo vojno in po njej. Njegova knjiga sicer nosi naslov Trst in slovenski čas, toda njena vsebina, njeno geografsko in duhovno zaledje, je močno evropska. Čeprav so v središču teh premislekov slovenske zadeve, se pogosto odpirajo tudi k vprašanjem obstoja in preživetja drugih manjših evropskih jezikov. Predvsem pa je zaradi bogatih izkušenj v njej zbrano veliko modrosti, strpnosti in odločnih besed, ki ne prizanašajo političnim ljudem (povzeto po Drago Jančar: Pahorjev slovenski in evropski čas).

Z narodnim preporodom, kulturno emancipacijo in gospodarskim razcvetom v drugi ... Izračun razdalje med krajema (km, čas potovanja) in izris poti na zemljevidu s prikazom znamenitosti ob poti. Se je pa treba spomniti, da je bil Trst svoj čas odprto in izredno napredno mesto, kjer je bilo novatorstvo dobrodošlo in so znali ceniti dobro organizirano znanje. S tem pa smo že pri knjižničarstvu.

Enotam je ukazal, naj čim prej zavzamejo Trst. V ta čas sodijo peripetije viteza Luegerja, ki ga na območju, kjer so že argonavti iskali prehod iz Podonavja na Jadran, poznamo kot Erazma Predjamskega. Friderik III.

POVEZANE KNJIGE