Skriti grad

Skriti grad - Jože Rode | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jože Rode
DIMENZIJA
10,98 MB
IME DATOTEKE
Skriti grad.pdf
ISBN
1614017020746

OPIS

Skriti grad je napeta povest priznanega mladinskega avtorja Jožeta Rodeta. Tri najstnike popelje radovednost v pravo avanturo, še več, skoraj v boj za preživetje, ko se oglasi še mogočna narava. Trije fantje se odločijo poiskati skriti grad, o katerem je pripovedoval ded enega izmed njih. Starodavne ruševine naj bi se skrivale na oddaljenem in težko dostopnem kraju in prijatelji so odločeni, da ga razkrijejo. Pa jim bo uspelo? Vendar Rodetova povest ni samo pustolovščina. Je tudi pripoved o sodobnem svetu, ki s svojimi pastmi lovi negotovega človeka, po drugi strani pa so te življenjske zanke izziv ljudem s pokončno držo. Mimogrede se soočimo še s problemom alkoholizma in pretiranega čaščenja materialnih dobrin. Zgodba ni samo napeto mladinsko branje, saj pedagoški kazalec dviguje tudi staršem, ki morajo odgovoriti na marsikatero neprijetno vprašanje. Pisec, vešč pisanja, nam prikliče v spomin nekaj že skoraj pozabljenih besed, najstnikom pa odpira nov izrazni svet v času, ki ga zaznamuje že skoraj bebavo izražanje z medmeti. Tako na lep in zanimiv način prek pustolovščine vstopamo še v jezikovno bogat in stilistično dovršen svet, ki vsekakor večplastno bogati. 

Prevzem v Ljubljani ali po pošti po ceniku Pošte Slovenije 031 498 466 • v grajskih kleteh naj bi še bili skriti polni sodi vina in denar • ime »Puščavnikov grad« je grad Vodriž dobil po Valentinu Podstenšku. Po tragični smrti ljubljene Anice je opustil vsako posvetno življenje in se kot puščavnik naselil v vodriških razvalinah.

Po tragični smrti ljubljene Anice je opustil vsako posvetno življenje in se kot puščavnik naselil v vodriških razvalinah. Postal je svet mož, tolažil je ljudi in jih zdravil s polaganjem rok ... Vila Tartini leži tik ob Strunjanski obali.

POVEZANE KNJIGE