Sestre v križu

Sestre v križu - Aleksej Mihajlovič Remizov | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Aleksej Mihajlovič Remizov
DIMENZIJA
11,87 MB
IME DATOTEKE
Sestre v križu.pdf
ISBN
6840669899115

OPIS

Aleksej Mihajlovič Remizov je bil ruski pisatelj, memoarist, dramatik in publicist. Umetnost je dojemal kot izraz globoko zakoreninjenih arhetipov, ki prihajajo na dan v obliki sanj in fantazij. Zapisal je: \"Nekje ob strani tiho opazujem življenje in se spominjam.\" S tem nastavkom so nastajali njegovi romani, povesti, bajke, spomini in avtobiografski eseji. Njegovi romani, med njimi tudi Sestre v križu (1910) so izrazito modernistična besedila lirske narave. Prizorišče romana je hiša Burkova v Peterburgu, ki s svojim dvoriščem simbolno predstavlja velemesto, celotno Rusijo in cel svet. Na tem prizorišču se vrstijo dogodki in ljudje s svojimi usodami.

Dagi bratje in sestre, ko Jezus svojim učencem naznani svoje trpljenje, smrt in vstajenje v izpolnitev Očetove volje, jim razkrije globok pomen svojega poslanstva in jih pokliče, naj se mu pridružijo za odrešenje sveta. V sklopu društva je začelo delovati zavetišče »Azil Franja Josipa«, ki je skrbelo za brezposelna dekleta. Od leta 1908 so skrb za dekleta - najprej v Aleksandriji, nato še v Kairu - prevzele šolske sestre sv.

n. št., Judeja, † med 30 in 33, Judeja (po krščanski tradiciji ... V resnici je ravno nasprotno, vsi potrebujemo Božjo moč in modrost, ki jo je Jezus razodel na križu.

POVEZANE KNJIGE